Jump to content
Arkivverket

[#26706] T som fødested lager store problemer i FT


Guest Berit Knudsen

Recommended Posts

Guest Berit Knudsen

Er det mulig å gjøre noe med fødested t.Det lager store problemer. Jeg søkte i FT 1900 på landsbasis etter folk født i Asker med etternavn som begynner på Kristians.... Det ble 1 stk. i Asker enda det er veldig mange der.Hva skal jeg da gjøre for å få en oversikt over disse menneskene. Jeg vet jeg først kan finne de som ikke bor i Asker, og deretter søke i Asker med fødested f . En veldig tungvint måte, og ikke særlig oversiktlig.

Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Så lenge me har prinsippet om at teljingane i størst mogleg grad skal vera ordrette utgåver av teljinga er det lite å gjera med. Men det kan koma seg når me får på plass ein koda verjon av teljingane, noko som KAN koma i 2005. Inntil vidare lyt du nok leva med plaga.

Link to post
Share on other sites
Guest Tor Andersen

Jeg er ikke enig i at dette er noe stort problem for den som er klar over problemstillingen. Jeg ville selv søkt direkte i Asker-filen først og deretter brukt landsdekkende søk.Jan kan kanskje plassere en tekst på et egnet sted f.eks. Husk at fødested 'T' for 'Asker' ikke kommer med i søket.Alternativt en julenøtt til Jan for utvidelse av søkeprogrammet: Dersom det finnes en databasefil med navn lik 'Asker' ta med fødested 'T' fra denne filen.

Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

Hva med de steder hvor fødested ikke er markert i 1900-tellingen, ikke engang med T. Dette gjelder f.eks. mange i Kristiania 1900. Jeg går da ut fra at disse er født i tellekretsen. Har jeg rett?For øvrig ser jeg ikke det nevnte problem som noe vesentlig problem i det hele tatt.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.