Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans-Henrik Bjørset

[#26947] Ole Endresen, Bolsø

Recommended Posts

Gjest Hans-Henrik Bjørset

Folketellinga 1865: En husmannsplass under gnr.23 i Bolsø(y)var bygslet av Ole Endresen. En sønn, Endre Endresen, ble møbelsnekker i Ålesund og emigrerte sammeen med mange andre til Sørafrika i 1882. Han er begravet på kirkegården i byen Marburg. Under folketelliinga 1865 hadde han en bror, Steffen Olsen 10 år. Jeg trenger hjelp til å finne ut hvor det ble av Steffen og hvordan det gikk med ham og ev. etterkommere? Vennlig hilsen Hans-Henrik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har dessverre ikke svar å komme med, men har vært i kontakt med David Larsen, 'nordmann' i Sør-Afrika med stor stoffsamling og stor interesse for historien til nordmenn i Sør-Afrika.Hans hjemmeside inneholder en god del stoff:http://www.salbu.co.za/debora/home.htmlMen han kan sikkert komme opp med mer om man tar kontakt med ham på epost.Steffen Olsen behøver selvsagt ikke ha utvandret, og man burde se om han ble konfirmert i Norge, og i så fall ville han bli registrert til sesjon, med opplysninger i sesjonsrullen om oppholdssted etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.