Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Geir Bjernes

[#27007] Martha Olsen Nerheim - Martha Jaasund

Recommended Posts

Guest Geir Bjernes

Martha var datter av husmann Thorkild Olsen på Nerem store i Aalunds sogn, Fjellberg prestegjeld i nåværende Kvinnherad kommune i Hordaland. Hun var født i 1860 og giftet seg den 19. mars 1884 med Vilhelm Martin Michaelsen, f. 1861 i Bodø. Paret giftet seg i Stavanger og bodde her i noen år etter giftermålet, for i 1884 ble datteren Ovidia født her. De flyttet så til Hjertøy i Bodø, hjemgården til Vilhelm, og de hadde ei datter til, Magda Kristine, f. 1888. Vilhelm var jekteskipper og omkom ved forlis den 18. desember 1889. Etter mannens død, flyttet Martha og datteren Magda tilbake til Stavanger-traktene, der hun visstnok giftet seg på nytt, og fikk etternavnet Jaasund. Ovidia ble igjen i Bodø hos noen fosterforeldre her, og hun giftet seg med hjulmaker John Brembo, og de hadde bl.a. datteren Gudrun f. Larsen, som jeg har hentet opplysningene mine fra. Jåsund er vel ei bygd i tidligere Håland herred, nå en en del av Sola kommune vest for Stavanger. Her skal de bo flere personer med Jåsund-navnet. Martha skal ha dødd i 1948, etter Gudrun Larsens opplysninger. Jeg har prøvd å søke etter både Martha og Magda Kristine i FT 1900, men uten resultat. Er det noen som kjenner til Martha (Jaasund) og hennes datter Magdas skjebne etter 1900 - eller 1889?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arne D. Tveit

Aalund sogn i Fjelbeg prestegjeld er ikke i nåværende Kvinnherad, men danner, sammen med Bjoa og (østre)-Vikebygd, kommunen Ølen. Det er derimot rett at Fjelberg og Eid sogn av Fjelberg prestegjeld er nå en del av Kvinnherad.MvhArne D. Tveit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tove Tjøstheim Eek

Utklipp fra en Stavanger avis i 1948 ; Dødsannonse , Vår kjære mor, bestemor og oldermor Martha Jaasund døde i dag nær 87 år Moss ; 19 desember 1948 . På familiens vegne Magda Kielsen Har du lest hva som står om hennes familie i bygdebok for Ølen 1b s 75.Forfatter Anders Haugland . Der står det bla at moren flyttet til Stavanger med sine /noen barn da hun ble enke .Tove

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Bjernes

Hei og tusen takk for den interessante opplysningen. Hadde nesten gitt opp å få svar, men nå kom den! Du nevner Marthas dødsannonse i en Stavanger-avis. Hvilken avis er det? Kanskje du hadde anledning til å få en kopi av denne annonsen? Når det gjelder opplysningen i bygdebok for Ølen, har du anledning til å sende meg en kopi av de opplysningene du viser til? Min adresse: Morildvn. 7, 8520 Ankenesstrand. E-post: geir.bjernes@jsv.no. På forhånd takk for hjelpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tove Tjøstheim Eek

Hei, papir kopier er på vei i posten . Håper du finner ut det du ønsker. Tove

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.