Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Bjernes

[#27449] Henrik Jensen (Gyldenløve) - hvem var hans far?

Recommended Posts

Gjest Geir Bjernes

Det jeg finner om Henrik Jensen Gyldenløve og hans forfedre, er i Henning Sollieds artikkel i NST VI 'Kildekritiske undersøkelser - Rømer-Gyldenløve', s. 279, der han konkluderer med at 'de foreliggende oplysninger om slektsleddene før hr. Henrik Jensson i beste fall må karakteriseres som usikre'. Engebret Hougen i sin artikkel i NST XIV 'Slekten Gyldenløve til Austråt' sier på s. 329: 'En sådan mann finnes virkelig, merkelig nok er han den eneste der fører fuglen og heter Jens - Jens Olavsson, som levde i Østfold i årene omkring 1400'. Da jeg beveger meg på for meg et temmelig ukjent felt, spør jeg de som har mer oversikt over denne 'materien' enn meg, finnes det noen flere artikler som behandler problemene omkring Henrik Jensen Gyldenløves forfedre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Bjernes

Jeg må visst skjerpe meg!! Nå ser jeg jo at denne debatten har vært oppe tidligere, jfr. 16438. Men uansett er jeg interessert i synspunkter!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.