Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torleif Berg

[#27594] Hjelp til oppslag i kirkebok for Vågan.

Recommended Posts

Gjest Torleif Berg

Maren Lavina Gjertsdatter var født 26.mai 1854 i Kvæfjord. Hun blei gift (sannsynligvis?) i Vågan i 1884. Noen som har mulighet til å slå opp i kirkebok for Vågan? Hennes ektemann heter Wollert Endresen med mellomnavnet August eller Magnus. Var dette hans/hennes 1. eller 2. ekteskap? To kjente barn i ekteskapet, Johan Henrik i 1886 og Alf i 1887. Familien bodde på Brettesnes. Det er av interesse å få vite når tid Wollert Endresen var født, hans riktige mellomnavn, dato for giftemål samt fødselsdato på de to guttene Johan Henrik og Alf.I folketellingen 1900 finner man Maren Lavina oppatgift i Herøy i Nordland. Dette kan tyde på at Wollert Endresen døde en gang mellom 1886 og 1900? Alle opplysninger mottaes med takk.Mvh. Torleif Berg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torgeir Kvalvaag

Denne meldinga fikk jeg tidligere i måneden fra Bjørn Jonson Dale:-Wollert August Endresen var son av Ole Hans Endresen, bakar i Ålesund seinast fra 1837, då han kjøpt ein bakargård i byen. Bakar Endresen var fødd i Bergen 1797, og ekta 1831 Marie Birgitte Johannesdatter fra Sund. Du finn dei tre eldste barna deira døypte i Bergen. I Ålesund fikk dei barna Hansine Margrete 1839, budde 1865 i Trondheim og gift med handelsbetjent Kristoffer Dullum, og Wollert August 1841.'Så langt Bjørn.Det vi alle mangler, er dato og sted for Wollerts død. Det er også en tredje sønn med i bildet, nemlig Haakon Olai Endresen. Han er enten barn i Wollerts første ekteskap (hvem var kona?) eller så er han Marens Gjertsens sønn før hun ble gift med Wollert som så adopterte ham. Familien ser ut til å ha falt ned på det siste alternativet. Men hvor og når ble Haakon født? Hilsen Torgeir.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.