Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Frank Robertsen

[#27650] David Haldorsen og Ahlete Pedersdatter, Hadsel, Nordland

Recommended Posts

Guest Frank Robertsen

David Haldorsen og Ahlete (Metha) Pedersdatter ble gift på Melbo i 1760. I 1764 bor de på Higrav i Hadsel, men året etter på Melbo igjen. Senere overtar David Haldorsen en gård på Haug. De har minst 5 barn; Hans, Peder, Anders, Ane og Martha. Ved FT i 1801 er David død, mens Ahlete (Metha) er 84 år og bor hos sønnen, Hans, på Haug i Hadsel. Er det noen som kjenner opphavet til David Haldorsen og Ahlete Pedersdatter ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Johan I. Borgos

Hadsel mangler kirkebøker for tidsrommet 1728-1752, så det er i praksis bortimot umulig å finne opphavet til David Halvardsen/Halvorsen (1729-1778) og Alethe Pedersdtr (1739-1802). Alethe kan være født i Hadsel, men det blir for mange Peder som kan være faren hennes. Halvard/Halvor var et sjeldent navn i regionen på den tida, det samme gjelder David, så der kan det være snakk om en innflytter. Fem barn er forøvrig korrekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Frank Robertsen

Takk for svaret, Johan. Jeg manglet både fødsels- og døds-år på begge. Hadde nok mistanke om at Atheles alder oppgitt ved FT i 1801 var for høy. Jeg har også vært av den formening at Athele kommer fra Hadsel. Ved giftemålet 3. okt. 1760 oppgis hun å komme fra Melbo. Haldor (Halvor/Halvard) har jeg lett etter i Lofoten og Vesterålen på denne tida uten å komme nærmere en løsning på denne nøtta. Navnet åpner jo også for at han kan være innflytter fra Sverige......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.