Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Jørn Austbø

[#27663] Iver Karolius Torkildsen, sjømann frå Ålesund

Recommended Posts

Guest Jørn Austbø

Jeg driver å undersøker slekta til Iver Karolius (og broren Petter Nikolai) fra Ålesund, og har problemer med å finne ut når (og hvor) Iver døde. Han er registrert ved 1875 tellinga i Ålesund med kone (Tomasine Torkildsen) og fire barn. Ved 1900 tellinga er hun enke, og bor der med tre barn, det siste fødd i 1888. Dette betyr vel at han døde en gang mellom 1888 og 1900. Enka og de fleste av barna er registrert som døde med bostedsadresse Salhus (Åsane i Bergen) på et senere tidspunkt. De flyttet trolig her pga. at familen til Iver, broren Petter m/fam., bodde her. Kanskje det hadde forbindelse med brannen i Ålesund i 1904? Iver var sjømann og kan ha kommet bort på havet, eller dødd i Ålesund i perioden 1888-1900. Er det noen som kjenner til dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gunnar Ellingsen

Mikrofilm av kirkeboka for Ålesund viser at 'Sømand' Iver Karolus Torkelsen, født 1838 i Borgund, døde av lungebetennelse 22. februar og ble gravlagt 28. februar 1890.Jeg ser ellers at sønnen Karl Leonard ble født 11. april 1886 og døde 7. april 1887, og at datteren Ida Olivie Christie (født 4. mai 1873 i Borgund) ikke ser ut til å være med i folketellinga sammen med resten av familien i 1875. Men begge disse opplysningene visste du kanskje om?Med vennlig hilsen fra Gunnar Ellingsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jørn Austbø

Takker så mye for opplysningene. Jeg har registrert at datteren Ida Olivie Kristine ikke er med i 1875-tellingen, mens opplysningene om sønnen Karl Leonard var nye for meg. Jeg har registrert en annen sønn, Edvold Oluf Kristian, som er født tidlig i 1876, og med tanke på navnelikheten er det vel sannsynlig at Ida Olivie døde før han ble født.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.