Gå til innhold
Arkivverket

[#28119] Fredrikshald - Oscar Josias Halvorsen og Anette Mathilde


Gjest Kjell Halvorsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Halvorsen

Jeg søker aner til farfar og farmor, Oscar Josias Halvorsen, f 1873 i Fr.hald og Anette Mathilde f Andersen ?/Vildskov ? (usikker her) i Rygge pg 1877. De var iflg FT1900 bosatt sammen med barn Lilli Eugenie og Thorleif Birkeborg i Strandgaden,Fr.hald. Oscar var da toldopsynsmand. Kan noen hjelpe ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv S. Hansen

Oskar Josian født 25.10.1873, døpt 1.2.1874 i Fredrikhald. Kirkebok KLOK 6 1869-84 side 7.Foreldre Rorskarl Johan Halvorsen 44 år og Johanne Larsen 40 år, gift i 19 år. Faddere: foreldrene, Carl Mikelsen, Antonie Halvorsen.Her er de i 1865 LenkeSauøya som den gang hørte til Idd er i dag inkludert i Halden by. Det ble tidlig på -60 tallet (?) bygd bro ut til øya, som i dag er en del av havneområdet. På 50-tallet var dette et sjarmerende sted, med flere badeplasser og noen få ”skipperhus”. I dag er Sauøya delvis sprengt bort, for havneutbygging, og nesten helt opp til i dag var det på øya et stort pukkverk. Forferdelige greier…Det ser ut til at foreldrene var født i Berg, som også den gangen grenset helt ned til byen. Jeg har dessverre ingen kirkebøker Berg fra den tiden som det her er snakk om.Liv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.