Gå til innhold
Arkivverket

[#28169] Ragnild Knutsdtr. Holdal, Nord-Aurdal, Valdres


Gjest Magne Nybråten
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Nybråten

Ragnild Knutsdtr. Holdal ble født omkring 1712 og giftet seg 16. sep. 1753 med Søren Nilssønn Qviil. Er det noen som kan fortelle meg hvem som er Ragnilds foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...
Gjest Bente Borgen

Ragnild foreldre var Knud Engebretsen 1688-1751 (død på Lyseng) og Anna Knudsdatter 1687-1752 (død på Lyseng.Knud og Anna fikk i alle fall 6 barn, hvorav Ragnild var den eldste. Sitert fra den gamle bygdeboka: 'Ragnilds far, Knud Engebretsen, arvet en part i Holdal etter faren sin, 1 1/2 skinn. Ved skifte på Lyseng i 1745 fikk Knuds sønn Engebret 4 skinn i Holdal, men Ragnild og hennes mann fikk da denne parten i bruk. I skifte etter Tosten i 1752 står det dessuten at han hadde innløst 4 skinn i Holdal fra Ole Jørstad i Slidre, som da trolig har hatt pant i godset. Da Tosten var død ble Ragnild 16. september gift med Søren Nielsen Kvissel fra Vestre Slidre. 25. september stevnet Ragnild broren Engebret Lyseng om en part i Holdal, men Engebret ble erkjent fri. I 1762 solgte Engebret K.Lyseng 4skinn i Holdal til søstersønnen Iver Tostensen for 200 rd. 2 år etter finner vi odelsslkjøte fra Søren Nielsen til Iver på 4 skinn for 40 rd. I 1768 ga Iver Tostensen Holdal, Ole Knudsen Skaar g.m. Ingebor Tostensdatter, avkall til Søren Nielsen for arv.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.