Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aanund Olsnes

[#28304] 'Gaarden Vigen i Stavanger Amt'

Recommended Posts

Gjest Aanund Olsnes

Eg har ein Sigbjørn Torkjellsson Rannestad frå Bakke i Lunds prestegjeld. som budde i Bykle frå ein gong på 1720-talet og til han døydde i 1769.Foreldra hans var Torkjell Ånundsson Rannestad og kona Turid Toresdotter, fødd Lindland.Sigbjørn Torkjellsson gjekk i 1767 til eit odelssøksmål på vegner av ein soneson med det same namnet. Om sonen, Torkjell, vart det ikkje opplyst anna enn at han var 40 år i 1667, og at han var busett på 'gaarden Vigen i Stavanger Amt'.Nå lurar eg på om det går an å finne ut kva for 'Vigen' det kan vera tale om. Er det nokon som veit om det ligg nokon gard med såvore namn i Bakke (som vel høyrde til Stavanger Amt på den tida, jamvel om det nå høyrer til Flekkefjord kommune i Vest-Agder).Og dersom ein kan finne garden, skulle det vel teoretisk også gå an å finne mannen, altså Torkjell Sigbjørnsson.Nokon som har peiling ?mvhAanund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Helge Trelsgård

Her skal vi til Vigen eller Hålandsvigen i Sokndal sogn.Torkel Sigbjørnsen fra Rannestad kan du lese om i Stein Norem Wisteds slektshistorie for Sokndal - http://www.sosialklubben.net/~snw/slekt.htm under gården Myrstøl. Der fremkommer det at han nevnes med stedsnavnet Vigen i årene 1759-1775.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.