Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Audun Kristensen

[#28444] D/S Bauta av Bergen

Recommended Posts

Gjest Audun Kristensen

Hadde en onkel som omkom/druknet fra d/s Bauta av Bergen julaften 1936. Båten tilhørte William Hansens rederi i Bergen. Lurer på om noen har mannskapslister fra båten dette året, eller kjenner til hendelsen jula 1936?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bauta var en skonnert i stål, 1656,73 bruttotonn og innkjøpt fra Canada i 1924. Den hadde opprinnelig hatt navnet 'Canadian Sealer'. Den hadde kjennesignal LDNS, senere LFLA. Den ble solgt til selskapet 'Trampfart, Bergen' i 1934, og kjøpt av Wilhelm Hansen II i 1937.Vi finner ikke registrert sjøforklaring ved Bergen byrett i 1936-37.Sjøforklaring skulle holdes ved nærmeste offisielle norske representasjon, eller på skipets hjemsted. Her synes det da ikke å være på hjemstedet.Sjømenn var rulleført av sjømannskontoret, og normalt ved det sjømannskontoret som var naturlig ved første utreise. I sjømannsrullen skulle man kunne vente å finne opplysninger om når og hvor sjømannen reiste, og med hvilke båter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.