Gå til innhold
Arkivverket

[#28444] D/S Bauta av Bergen


Gjest Audun Kristensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Audun Kristensen

Hadde en onkel som omkom/druknet fra d/s Bauta av Bergen julaften 1936. Båten tilhørte William Hansens rederi i Bergen. Lurer på om noen har mannskapslister fra båten dette året, eller kjenner til hendelsen jula 1936?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Bauta var en skonnert i stål, 1656,73 bruttotonn og innkjøpt fra Canada i 1924. Den hadde opprinnelig hatt navnet 'Canadian Sealer'. Den hadde kjennesignal LDNS, senere LFLA. Den ble solgt til selskapet 'Trampfart, Bergen' i 1934, og kjøpt av Wilhelm Hansen II i 1937.Vi finner ikke registrert sjøforklaring ved Bergen byrett i 1936-37.Sjøforklaring skulle holdes ved nærmeste offisielle norske representasjon, eller på skipets hjemsted. Her synes det da ikke å være på hjemstedet.Sjømenn var rulleført av sjømannskontoret, og normalt ved det sjømannskontoret som var naturlig ved første utreise. I sjømannsrullen skulle man kunne vente å finne opplysninger om når og hvor sjømannen reiste, og med hvilke båter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.