Gå til innhold
Arkivverket

[#28547] Kjenner noen til Mandahl-familien i Kristiania 1865?


Gjest Nina Karlsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Nina Karlsen

I 1872 emigrerer Christian Mandal, 34 år gammel fabrikkarb. fra Kristiania til New Zealand med Høvding. Med seg har han kona Maren, 34 og et barn Julie på 11. Johan Christian Mandahl giftet seg med Maren Helene Gundersen 9 Jan. 1862 i Trefoldighet Menighet, Oslo. Hans fars navn oppgies å være Lars Andersen Mandahl. (Kilde: Family search) I 1865-tellingen har skredder Lars Mandahl en 5 år gammel datterdatter Julie Mathilde hos seg. Det er nok henne som emigrerer i 1872. Men kan noen verifisere om hun er barnet til Christian og Maren? Kan ikke finne Maren i 1865 og har heller ikke funnet Julies fødsel. Takknemlig for hjelp. Det ville også være interessant om noen vet noe om opprinnelsen til familien Mandal/Mandahl. Navnet kommer ihvertfall ikke fra byen Mandal og det finnes i Danmark også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Om du ser i 1801 så finnes det ganske mange med varianter av navnet Mandal. En del prester og minst 1 militær finnes.Cadet Jens Andreas Mandahl blir konf. 16 år gml. i 1813 og Anna Magdalena Mandahl 16 år konf. 1814, hennes far kpt. Mandahl. Akershus slottsmeninghet (Garnisonemeningheten). Kapteinen er vel også mye mulig far til Jens A.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.