Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Hallvard Bragstad

[#28570] Registrering av dødsfall

Recommended Posts

Guest Hallvard Bragstad

Jeg holder på med å registrere dødsfall for Inderøy, men spørsmålene er vel mer generelle enn stedsspesifikke.1) Når kirkebøker en kirkebok avsluttes, og en ny tas i bruk, ser jeg at presten(e) ofte har registrert samme person to ganger; en i den eldste, en i den nyeste kirkeboka.Jeg regner med at begge skal føres, men skal man lage en egen kommentar (EK) til slike hendelser?2) Dødsårsak. Etterhvert som jeg har beveget meg over til litt nyere tid, er det en del dødsårsaker som jeg lurer på skal være med. F.eks. 'Død af venerisk sygdom'? En kan jo risikere, at folk som i dag lever, får dødsårsaken til foreldrene utbrettet på dette viset. Skal alle former for dødsårsak registreres, også etter 1900?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

1) I slike tilfeller skal man normalt kunne regne med at presten skriver at de siste innførslene i kirkeboken skal regnes som slettet. Da ville jeg godta slettingen, og bare registrere fra den nye kirkeboken.2) Dødsårsakene bør nok registreres bokstavrett, men vil bli 'sensurert' før utlegging på nett (slik at man har en fullstendig versjon, og den friserte versjonen ute).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.