Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Wilhelmsen

[#28590] Ettersøkning i Nittedal Kommune.

Recommended Posts

Gjest Terje Wilhelmsen

Hei der ute!Jeg leter etter foreldrene til Martine Sørensen, født 1846 og døpt 31 mai samme år i Nittedal Kirke.Foreldrene skal vistnokk hete: Søren Jensen og Inger Marie Hansdatter.Ut fra folketellingene for 1865, Nittedal skulle hun ha vært bosatt på gården Ødegaarden, og da som enke sammen med 2 av sine barn. Hun var forøvrig gift med Amund Nilsen, født, 3 mai 1839, Aremark/ Fredrikstad.Om noen sitter på opplysninger ang. dette, så er jeg takknemlig for innspill.Terje W.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Wilhelmsen

Hei!En liten oppklaring.Det var Martines mor, Inger Marie Hansdatter som bodde på Ødegården, Rotnes i Nittedal, med 2 av Martines søsken.Terje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sverre Søgaard

I følge Nittedal bygdbok bind 1 side 381 bodde Inger Marie i søndre Øgarn under Haug. Der står følgende om din familie:Søren Jensen, født ca. 1806, var husmann og møller. Han ble 1839 gm Inger Maria Hansd., f ca 1808, og bosatte seg i Øgarn. Barn: Andreas, f 1840, Hanne 1843-48, Anne Katrine, f 1842, Martine, f 1846, Hans Christian, f 1847, Harald, f ca. 1852.Jeg har gjort et notat at Hans Christian utvandret til USA i 1870.Ut fra disse opplysningene bør du finne igjen vielsen og se om det står noen fler opplysninger. Ellers kan det hende at fadderene kan gi deg et hint om hvor Søren og Inger Maria kom fra. Lykke til

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Det spørs om ikke Martines far, Søren Jensen ble døpt i Nittedal 12 aug. 1804 med Jens Gulliksen og Kirsti Henriksdatter som foreldre. (Med alle forbehold, men det ser ut til at ingen andre Søren Jensen blir døpt i Nittedal mellom 1775 og 1814)Jens Gulliksen og Kirsti Henriksdatter giftet seg i 1791 og får barn i tida 1793 til 1807.(For ett av barnas vedk. kalles moren Kari Henriksd.)Det er nok den samme familien som vi finner her i FT 1801.(Søren er ennå ikke født) Lenke(Kirsti og Christine er vel den samme ??)IM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.