Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bent Grotle

[#28744] S&Fj: Selje, skifte etter Ole Abrahamsen fra Saltkjelen

Recommended Posts

Gjest Bent Grotle

Se dette skiftet: LenkeJeg er på jakt etter hvor kona Rachel Nielsdtr. kom fra. Der er en kandidat fra gården Salt. Er der eventuelt noen verger som kan gi et svar?Mvh Bent Grotle

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Herdis Holvik

Finns det andre kandidatar enn Rachel Nielsd. Salt f. 16.01.1769? Med unntak av ei eldre syster med same namn, fødd 1764, er det ikkje registrert andre dåpsbarn med dette namnet i prestegjelda Selje, Davik og Eid i tidsrommet 1760-1770. Rachel Nielsd. Saltkjel døydde 03.08.1842, det er i registreringa av gravferda opplyst at ho var fødd i 1769. Ved FT 1801 er Rachel oppgitt å vere 34 år gamal, ikkje så stort avvik, altså. Ved dåpen til Rachel er det berre namnet til faren som er oppgitt. Det er sannsynleg at foreldrene er Niels Henningsen Salt og kona Sara (eller Sare) Jonasd. Eldste dotter til Ole Abrahams. og Rachel Nielsd. var Sara Olsd. f. 11.03.1792. Det er sjølvsagt mogeleg at Rachel kan vere komen t.d. frå Vanylven, men eg har slege meg til ro med at dette må vere rette person. Skal likevel bli spanande å sjå om det er andre spor i skifteprotokollen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.