Gå til innhold
Arkivverket

[#28868] Fra Spangen i Løten til Sørmerud i Elverum ca. 1707


Gjest Bengt E. Vesthagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bengt E. Vesthagen

Peder Olsen, f. Spangen, Løten var gårdbruker på Sørmerud i Elverum fra ca. 1707 til ca. 1727. Han ble gift med en datter av Ole Olsen Ljømo. Peders foreldre var Ole Christensen Spangen og Marthe Ottersdatter.Hvem var denne datteren og fikk paret noen barn?MVH Bengt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ronny Rismyhr Haugen

Enka til Per (og dattera til Ola Olsson Ljømo på Sørmerud) er nok den Kari Olsdotter på Sørmerud som gav 12 skilling til bygging av Elverum kirke. Hun bodde i 1730-åra sammen med dattera Guri Persdotter, som også gav 12 skilling. Kari er nevnt som søster til bonden Ola Olsson Sørmerud (sønn av ovennevnte Ola). Dette ifølge sogneprest og prost Morten Leighs bidragsmanntall 1734-37 til Elverum kirkes oppbyggelse og istandsettelse (Statsarkivet i Hamar, Elverum prestearkiv).Per og kona hadde også sønnen Kresten Persson, f. ca. 1716, d. 31.1.1773, bgr. 7.2.1773 i Elverum, skifte påbegynt 9.2.1773, bruker på Østmo i Melåsberget, gift 2 ganger, 5 barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bengt E.Vesthagen

Tusen takk til deg Ronny for interessante opplysninger. Dette var mer enn det jeg hadde håpet på.MVH Bengt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.