Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Nordum

[#29047] Hajum i Røyken

Recommended Posts

Gjest Jan Nordum

1711 eier Ole Jonsen Elnes i Asker en part i Hajum i Røyken,som skal være odelsgods. 1647 står 3 personer oppført som eiere av parter i Hajum.Det er Jens Bjelke,Guldbrand Olsen Follestad og Christen Stocher i Asker sogn. Har mistanke om at det er Guldbrand Olsen Follestads part Ole Jonsen Elnes sitter med i 1711.Problemet er bare at Guldbrand Olsen Follestad døde barnløs. Så spørsmålene er; Hvem var Guldbrand Olsen Follestads kone ? Hvem arvet hans part i Follestad ? Er det noen som kjenner til eiere av de ulike partene i Hajum i tiden 1647 til 1711 ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Dagfinn Langsøe

På tinget i Røyken den 1.9.1684 blir det tinglyst et kjøpebrev på et halvt pund salt i Haiem fra Poul Simensen paa Staffuer i Vester Berum til Olle Joensen Elleness i Asche sogen. Kjøpebrevet er datert 21. mars 1684.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Nordum

Hei ! Takk for tipset.Hajum i Røyken er også nevnt i to diplomer.Husker ikke årstallene i farten.Men det var i 1540 - 1550 årene. I det ene diplomet går det frem at Peder Knudsen Åros i Røyken har en tvist med Tøger Stokker om en part i Hajum.Knud Hajum i Røyken har en tvist med Oluf Jordenson (??) om en 1/3 i Hajum og en 1/3 av Skjellestad i Asker.Oluf Jordenson på Gui i Asker vinner den tvisten. Men jeg har sålangt ikke greid å sette disse personene i forbindelse med hverandre; Peder Knudsen Åros, Tøger Stokker i Røyken, Knud Hajum i Røyken, Oluf Jordensson på Gui i Asker, Paul Simonsen på Staver i Bærum, Ole (Jonsen ?) på Elnes i Asker, Det eksisterer sansynligvis en genealogisk forbindelse mellom disse personene.Men hvilken ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.