Gå til innhold
Arkivverket
Gjest hanne eide

[#29161] Folketelling 1865 for Vefsen - feil kjønn eller feil navn

Recommended Posts

Gjest hanne eide

Jeg har søkt etter en oldemor. Hennes navn var Kristine Pauline Arntsdatter, ble født i 1862 i Vefsen, jf folketellingen fra 1900.I folketellinga for 1875 finner jeg Kristine Panoline Arnesdatter på gården Lamo med far Arne Gabrielsen. I 1865 finner jeg Arnt Gabrielsen på sammen gård, og med de samme barna, men her er registrert en Kristian Arns. (3 år) istedet for Kristine. Det er en merknad på at oppgitt kjønn (k) og fornavn ikke stemmer. Kjønn endret til m.Kjønn skal vel være k, og navnet er skrevet feil i folketellinga, eller feiltolket ved elektronisk registrering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Det er fint du oppdager feil og melder fra!Vi ville satt stor pris på om du tok deg tid til å legge meldingen inn i feilmeldingssystemet vårt Korrektur som du finner lenke til når du er inne på databasen. Pass på at du har markert rett person når du klikker på lenken (du markerer personen ved å klikke på tallenken ytterst til venstre på raden til din person).Meldinger som blir lagt inn vha. Korrektur blir sendt til serveren vår og trygt bevart inntil vi har ressurser nok til å gå gjennom feilmeldingene og foreta rettinger i databasene. 1875-tellingen for Vefsen er det RHD som har rettighetene til så i det tilfellet må vi sende feilmeldingene til dem. Vi har ikke rettigheter til å endre på deres data.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Jørgensen

Men vil ikke slike merknader etterhvert også være synlig for neste som kommer til samme 'feilen' eller må alle legge inn samme meldingen uten at andre er klar over at det her er angitt en betenkning over det som er registrert.Det hadde vært fantastisk fint om alle slik meldinger var tilgjengelig og ikke bare ligger på en server, en eller annen plass i bakgrunnen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Åse K. Kristiansen

Om du går inn på en gård og deretter ser på Korrektur så vil ev. anmerkninger ligge der. Se eks.Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest per helge seglsten

Kanskje det kunne vært noe som viste at det var gjort anmerkninger/lagt inn forslag til korrektur til en post, uten at man måtte sjekke dette for hver enkelt post.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.