Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Frank Johansen

[#29162] Elektroniske kildehenvisninger

Recommended Posts

Gjest Frank Johansen

Hvordan er standarden for å føre elektroniske kildehenvisninger - eller rettere sagt: kildehenvisninger til elektroniske kilder?(At elektroniske kilder ofte er sekundærkilder er jeg klar over, så det trengs ikke å tas opp i dette temaet.)For eksempel for hendelsen 'Bosatt 3. des 1900 på Mevær (gnr. 87, bnr. 2) i Gildeskål' har vi kilden [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f01838&gardpostnr=632&sokefelt=skjul>LenkeMen skal vi da som kilde oppgi hele den lange www-lenka, eller skal vi oppgi noe slikt:Forfatter: Digitalarkivet (evt. RHD) Tittel: 1900-telling for 1838 Gildeskaals Utgiver:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Andreas Snildal

Bare til det siste om skannede kirkebøker. Siden dette er akkurat det samme man ser på mikrofilm og i originalen bør vel henvisninger f. eks. av typen 'Kirkebok nr. x for y prestegjeld, døpte, folio z' holde.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Jørgensen

Hovedreferansen til en elektronisk link vil i grunnen så langt være bortkastet. Dette begrunnes med at de fleste slik linker vil over tid endre seg og dermed være verdiløse.Jeg føler heller for at man til alle digitale kilder av type kirkebøker, folketellinger m.m. skal ha en klar angivelse i klar tekst hva som er kilden slik den forefinnes i sin opprinnelig form og så kan man evt i tillegg oppgi Digitalarkivet evt. noe annet som lagringssted for kilden.i en viss tid vil en elektronisk link være aktiv, men vi vet alle at man endrer adresser over tid og det er ikke noe nytt for Digitalarkivet og andre.En tilbakemelding til alle som legger ut digitale avskrifter, er at det alltid legges med klar referanse og henvisning til den opprinnelige kilden og hvor denne er lagret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.