Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guro Reinhart

[#29197] Ener Stabel f. rundt 1603 var på Bjørnstad i Skjeberg i Østfold

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Kjenner noen til om det er forbindelse mellom Ener Stabel og Stabel-slekten som var på Bjertnes i Nes på 1600 tallet? Ener var gift med Maren Østensdatter født rundt 1608 i Skjeberg og død 1683 (hvor?). De hadde sønnen Peder født rundt 1640 i Fredrikstad som slo seg ned på Gryte i Varteig og døde der 1719.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Det bodde en Ener Stabel i Fredrikshald 1691-92, som var gift og hadde en datter. Kanskje hans hustru var enke etter eller datter av skipperen Ola Hanssen Hvaler.I Fredrikstad har jeg registrert en Ener som var død før 1669 og hadde en sønn Peder Enersen, samt enke Maren, men hun het Maren Brönnich. Denne Peder Enersen hadde 1683 (i Fr:stad) en mor på 75 år og tre sønner, eldstemann 5 år gammel. Aldersmessig ser denne Peder Enersen ut til å være en generasjon eldre enn Ener Stabel i Fr:hald.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Guro Reinhart

Takk skal du ha - det var interessant informasjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.