Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjartan Brastad

[#29798] Hans Olsen Brastad, Vestnes i Romsdal til Amerika i 1903

Recommended Posts

Gjest Kjartan Brastad

23. april kl 2159 la jeg inn et spørsmål om hvorfor det ikke var mulig å finne min grandonkel Hans Matias Brastad, født 28.11 1879, i emigrantlistene selv etter ganske intens søking. Jeg fikk mail fra Digitalarkivet om at innlegget var registrert, men innlegget har ikke dukket opp i arkivforumet der jeg la det. Kanske det har vært registreringsfeil både i 1903 og i 2005?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg finner det lettere å forklare tilfellet i 1903 enn i 2005.En del nordmenn drog ut som sjøfolk, og ble ikke registrert i emigrantprotokollene. Det dreier seg trolig om 20-30 000 i perioden 1870-1900. En god del av disse vendte seinere tilbake til Norge etter å ha seilt med fremmede lands skip, men noen brukte denne måten å emigrere på.Det kan følgelig være en ide å undersøke sjømannsrullene for Trondheim, Kristiansund og Ålesund, for å se om han er registrert der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjartan Brastad

Takk for opplysningen, men jeg tror ikke min grandonkel dro som sjømann. Han dro omtrent samtidig som flere navngitte personer fra samme sted og som det er mulig å finne i protokollene. Jeg vet ikke om han dro på samme båt som dem. Jeg kjenner min grandonkels historie i Amerika i store trekk, men min undring går på at han ikke ser ut til å være registrert som emigrant. Jeg vil nok likevel se om han kan ha tatt hyre på en båt for å komme seg over på en rimelig måte. Vennlig hilsen Kjartan Brastad

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.