Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Langer

[#29964] Martin Langer fra Hønefoss f. 1860 - tvilling

Recommended Posts

Gjest Tom Langer

Slektsforskere i Hønefoss / NorderhovKan noen av dere hjelpe meg med å finne Martin Korneliussen Langer. Han ble født 17. august 1860 - Haug, Norderhov. Han og broren Carl Corneliussen Langer var tvillinger. Foreldrene var Cornelius Hansen Langer (f: 1824 / d: 1865) og Mathea Larsdatter (f: 1827 / d: 1860).I 1865 bodde Martin i følge FT1 på Tveter Ødegard som pleiebarn. Jeg har søkt i kirkebøker for Norderhov og området rundt men finner ikke spor av Martin etter 1865. Slektninger antyder at han døde i 1877 (usikkert). Kan noen hjelpe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Ser av f.t. 1865 at Laura Corneliusd. Langer f. 1855 og Carl Cornelius. Langer, f. 1860 bor sammen med enken Siri Nilsdatter Langer, i Hønefoss. Hun er leieboer hos Thomas Tollefsen, og Laura og Carl er oppført henholdsvis som ”Hendes %Hos Moderen% Steddatter” og ”Hendes % Hos Moderen % Stedsøn” [url="http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste.aspx?ft=1865&knr=0601&kenr=0074&bnr=0075&lnr=000>Lenke (RHD) og Lenke. Men på denne tellingen står det at Carl og Laura er født i Hønefoss! Det samme gjelder den Mathilde Kaspara Langer som er pleiedatter hos ekteparet Lars Andresen og Mathea i Hønefoss

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tom Langer

Heija - disse fem er søsken og ble født på Jonsrud i Aasa og døpt i Norderhov. Tre av de ble plassert ut blant slekt (og venner) etter at Cornelius Hansen Langer gikk bort i april 1865.Carl og Laura bodde hos stemor Siri og de to flyttet senere til Kristiania. Laura arbeidet i flere år som pike hos familien Friele men emigrerte i 1888 til Amerika.Veldig lite er kjent om Mathildes oppvekst. Hun ble konfirmert i Haug kirke rundt midten av 1970-tallet.Storesøster Hanna og Martin bodde i 1865 hos morfaren Lars Ottesen (Tveter Ødegard). Hanna flyttet senere til Kristiania. Hva som skjedde med Martin er ukjent. Han kan ha gått bort i årene rett etter 1877 men dette høyst usikkert.Hva gjelder navn på far til Cornelius Hansen Langer) så er det riktige Hans Mathiasen Langer. En generell erfaring er at kirkebøkene for Norderhov (og Hønefoss) har brukt forskjellige varianter av dette navnet (og yrkes- / stillingsbetegnelser) på ulike tidspunkt.Takker imidlertid for ditt innspill og dine funn. Mye var nok kjent men datoer for giftemål var ukjent.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.