Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bård Erling Ofstad

[#36508] Var bergskriver Povel Madsen Holst barnebarn av Sogneprest i Ulstein Rasmus Pove

Recommended Posts

Gjest Bård Erling Ofstad

I Postmester Jens Collins genealogiske samlinger under Personalia 11,Slekten Holst ved Statsarkivet i Trondheim er det satt opp følende barn av Mads Clausen Holst og Margethe Rasmusdatter Brandal:Anna Madsdatter Holst, Margrethe Madsdatter Holst, Gjertrud Madsdatter Holst, Povel Madsen Holst og Rasmus Madsen HolstMads Clausen Holst er nevnt som kjøpmann og kirkeverge i Molde og er nevnt som død i 1709 i Molde av postmester Collin. Mads kan vel også være den som er nevnt på Molde ladeplass i 1701 sammens sønnen Rasmus? Collin referer ikke til sine kilder men eventuelle forbindelser til slekten Brandal bør vel være kjent?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Jonson Dale

Margrete Rasmusdatter Brandal skal ha vore fødd i 1643 og levde enno i 1709, då det må ha vore halde skifte etter ektemannen Mads Claussen Holst på Molde. Collin har neppe tulla her.Margrete var datter av Rasmus Povelsen Brandal (c1584-1660), sokneprest i Ulstein, og kona Gjertrud Iversdatter (Nordal), datter av Iver Eriksen, som var residerande kapellan i Norddal på Sunnmøre kring 1600. Herr Iver Eriksen var i alle fall gift med ei kvinne som i kildene blir kalt 'Maritte', som kunne lesast som både 'Marit' og 'Margrete'. Denne Marit eigde eit etter måten stort jordegods på Sunnmøre, eit jordegods som vi kan følge tilbake til 1300-tallet...Mora til Rasmus Povelsen Brandal, hustru Lisbet Rasmusdatter, hadde ellers eigedom i og odel til eit nokså stort jordegods på Sunnmøre, nemlig det såkalte Synnesgodset eller Synesgodset, eit gods som kan følgast tilbake til kring 1400, og som svært trulig var skilt ut fra Giskegodset. Eg har tenkt å kalle Synesgodset for eit 'frillegods' under Giske.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Flor

Hvem var far til Rasmus Povelsen Brandal?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Leiv Magne Apelseth

Du vil finna ein del nyttig informasjon i denne debatten Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.