Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ingvard Skarvatun

[#38689] Helga Sofie Amanda Iversen (Holand) f.30.10.1878 Hammerfest, utfl.Bergen

Recommended Posts

Gjest Ingvard Skarvatun

Hun ble gift 10.6.1902 i Bergen med Baard Laurits Larsen, maskinist - hun 'dampskibspige'. Har noen opplysninger om disse to? Siste sporet er at han står oppført i valgmanntallet for Bergen 1904 - (kvinner sto jo ikke i manntal den tida). Ikke funnet døde i Bergen. Men et skifte etter tvillingbroren hans 1917, nevner dem ikke. Er begge allerede da døde utenlands?.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Hvis du ser i manntallet fra 1904 i Bergen, er det flere hustruer som er nevnt. Men på hvilken adresse bodde din maksinist? Statsarkivet i Bergen har forresten kommunale folketellinger, bl.a. fra 1912. Kanskje du skulle sjekke adressebøkene for Bergen og se om han er registrert der? Kanskje du også skulle prøve sjømannsruller i statsarkivet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ingvard Skarvatun

Takk for tips Grethe. Siste oppgitte adresse er Skottegaten 30. Statsarkivar Yngve Nedrebø i Bergen opplyser at ekteparet Baard og Helga ikke finnes registrert i sjømannsrullene der ei heller oppført i Bergensmanntallet 1912. Ikke er de døde ved noen av våre utenriksstasjoner/sjømannskirker eller i de kommunene de var barnefødt. Jeg løser visst aldri denne gåten, du skulle vel ikke ha ytterligere tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.