Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfrid Mæland

[#39317] Skifte Bergen: Anna Rebecca Margaretha Warnicke 1785-1786 + takstopplysninger

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Jeg ønsker å vite hva som står i skiftet etter Anna Rebecca Margaretha Warnicke, 1785-1786/6 , også om det er nevnt adresse.LenkeKan jeg samtidig spørre om hvilke kilder jeg bør lete i for å få informasjon om Rode 23-54 til de ulike tider, og om hvordan jeg kan finne ut av Rodenr til de ulike tider.Med andre ord hvilke branntakst- og verdiprotokoller er tilgjengelige og hvor finner jeg dem; Statsarkivet eller Byarkivet? Jeg tenker her spesielt på perioden uten Folketellinger; ca 1750-1800.Mvh Arnfrid Mæland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet etter Anna Rebecca Margaretha Warniche har nummer 6/1786 og nevner sønnen Friderich og døtrene Asseline Catharina, g.m. kjøpmann Henrich Wilgohs, Rebeche, g.m. kjøpmann Jochum Koch og Marthina Maria, g.m. baker Magnus A. Lanchenau.Arne Solli, Historisk institutt, Bergen har arbeidet med å 'knekke' koden til rode/nummer-systemet, og er nok den som best kan vise overgangen til faste husnumre, som fant sted på 1770-tallet. Det er 'grunnebøkene' som gir nøkkelen. De ligger i Bergen byarkiv, og er digitalisert.Branntakstprotokollene, tilbake til 1766, ligger i Statsarkivet i Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

Tusen takk,Mvh Arnfrid Mæland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.