Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Piro

[#39385] Sandsvær slekter (Hvamsal gård)

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Anund Pedersen Hvammsahl, f. 1766, d. Sandsvær 1830. Gift ca. 1797 med Anne Olsdatter, f. 1779,d. Sandsvær 1857. (Hun ble som enke gift i Sandsvær 1832 med lensmannen i Sauherad,Telemark Ambros Tordsen Sugaarden (1782+1842). Historien er som følger: På slutten av 1700-tallet kom et par Sauheringer til Sandsvær for å søke etter arbeid som tjenestefolk. De het Anund Pedersen og Anne Olsdatter. De giftet seg og fikk kjøpt eiendom i Sandsvær, nemlig gården øvre Hvamsal i Efteløt. Finner imidlertid ikke disse ved søk i kirkebøkene i Sauherad. De synes heller ikke å ha giftet seg hverken i Sauherad eller Sandsvær. Er det noen som har kjennskap til hvor disse kom fra og hvem som var foreldrene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnt Hole

Hei,Iflg Sandsværs historie bind V side 171 er Anne datter av Ole Halvorsen Tinnes, fca. 1752 i Heddal.G.m. Marte Hansd. Reinholdt, fca. 1752 i HeddalMvh Arnt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.