Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Mads Jensen

[#40225] Arkiv for militær avdeling i Trondheim 1827/28 ?

Recommended Posts

Gjest Mads Jensen

I følge arkivene til Vardøhus festning finner vi at Niels Kielsen kom til Vardøhus garnisjonskompani som konstabel d.11.april 1829 og ble ansatt ved kompaniet d.15.mai 1829. Han var 24 3/4 år gammel. Han hadde vært 2 år ved en militær avdeling i Trondheim og hadde avlagt troskapseden der.Hvilken militær avdeling kan dette ha vært? Finnes det tilgjengelige arkiver som bør søkes for om mulig å finne igjen denne Niels Kjelsen i trondheim?Mvh Mads Jensen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Trondheim har arkivene etter en rekke militære avdelinger som har hatt tilhold i Midt-Norge, bl.a. Trondhjems Gevorbne Musketerkorps (arkiv 1801-1925), som kanskje kan være aktuelt i foreliggende tilfelle. Av de listene jeg har tilgjengelig kan jeg ikke se om det er bevart arkiver etter artilleriavdelinger fra Trondheim fra 1820-tallet. Et spørsmål til Statsarkivet i Trondheim bør kunne avklare hva som finnes av rullemateriale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mads Jensen

Takk for raskt svar.Mads

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.