Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guttorm Flygel

[#40254] Malene Rasmusdatter - f. ca. 1729 store Bugdøy, Spind - Vest-Agder

Recommended Posts

Gjest Guttorm Flygel

Malene Rasmusdatter var født ca. 1729 i Store Bugdøy i Spind, Vest-Agder. Hun ble i 1753 gift med Gabriel Reiersen f. ca. 1725 i Spinderåsen i Lyngdal, Vest-Agder død 1805 Prestjordstranda i Austad. Malene døde ? på Prestjordstranda i Austad i Vest-Agder. Kjenner noen til anene til Malene Rasmusdatter? På forhånd takk for svar!Mvh Guttorm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jarl E. Berge

Spindboka oppgir som foreldre:Rasmus Toresen Bugdøy 1701-1777 og hustru Helene Toresdtr fra Årnes i Lyngdal 1707-1764Malene døde visstnok ca. 1810

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Torgersen

I bygdeboken for Austad (Austad II side 119) står de opplysningen som er nevnt i innlegg (1). Antar det er her du har funnet dem. Det står en rekke opplysninger om Malenes forfedre også i andre trykte kilder, så som bygdeboken for Spind som Jarl nevnte i (2).I skiftet til Helene Torgersdatter på Ytre Bugdøy (i Spind sogn) i 1764, er det nevnt at hun har en datter Martelene som er gift med Gabriel Reiersen Prestjord (i Austad sogn). Helene hadde denne datteren (og flere barn) fra sitt ekteskap med Rasmus Torsen. (Forøvrig er Ytre Bugdøy som gården heter, eller Store Bugdøy som gården også har vært kalt, ikke en øy men en odde.)På familysearch.org finner man 'Mallene Rasmusen' registrert som døpt 30. mai 1728. Antar at du vil få dette bekreftet når du sjekker i en original kirkebok.Så til det egentlige spørsmålet: Hvem var anene til Malene Rasmusdatter:Faren til Malene, Rasmus Torsen, er i følge kirkeboken døpt 6. november(?) 1700, sønn av Tor Dåreid (i Spind sogn). Famileforholdene på Dåreid får man rede på i skiftet til Guttorm Torkildsen i 1729. Dette er gjengitt i Genealogen nr.2-1999. Her står det at Rasmus er sønn av Tore Torkildsen Dåreid som har bodd på Fladstad (som er i Austad sogn, men den gang i Spangereid sogn) og på Dåreid og Bugdøy. Om familien på Fladstad, se bygdeboken Spangereid - vest for Lenesfjorden. Mor til Rasmus var Siri Rasmusdatter Helle (i Spind sogn). De nevnte skriftlige kildene vil sammen med bygdebok for Spind gi svar på en del av Malenes aner på farsiden.Moren til Malene, Helene Torgersdatter, står det om i bygdebøkene for Lyngdal. Se Lyngdal II side 497. Helenes mor var fra Årnes (og av 'presteslekt'). Forfedre også fra Lista og Kvinesdal. Helenes far Toru Torjesen står det også noe om i bygdeboken for Kvås (under gården Vidringstad side 487).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.