Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guttorm Flygel

[#40462] Lauritz Michelsen Bugge - Bilde?

Recommended Posts

Gjest Guttorm Flygel

Viser til det som står under her: Gift med Margrethe Nielsdatter, død 1653. Hans (Lauritz M. Bugge) Epitaphium finnes i Holmedals kirke. På bildet sees en mann i sort findrakt med pipekrave. Hans kone står på venstre side av ham, to sønner i sorte kapper og med hvite, broderte kraver på høyre. Under maleriet står, iflg. Bondesen, følgende innskrift: «Herunder ligger begrafvit Erlig oc Velfornemme Mand S. Laurids Michelsen Bugge, Forrige Schrifver udi Sundfjor, Som døde d. 20. Maj A. 1649 med sin kiere Hustrue Erlig oc Gudfrøctige Quinde Margrethe Nielsdatter, som døde der A. 1653. Gud gifve dennem en glædelig Opstandelse». Vet noen om det finnes et bilde idag av denne personen? Hvor kan jeg få tak i det?Mvh Guttorm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunn Huglen

Ville det være mulig å spørre en som bor i nærheten av Holmedal kirke, om det lar seg gjøre å få fotografert dette fra kirken?Har ikke sett at det finnes avbildinger andre steder, men det kan jo tenkes det finnes i lokale bøker om kirkens historie?Ser at det er et nettsted her, som har nettopp med denne historien om Lauritz M.Bugge og hustru. http://siec.winnem.com/nBugge.htm#Lars%20BuggeMulig det er herfra du har lest dette, men legger lenken likevel.Mvh. Gunn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.