Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guro Reinhart

[#40553] Daniel Ebbesen i Mirildsagen g. 1754 i Vinger med Kari Olsdatter.

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

I Vinger bygdebok III side 593 under Lund/Sagteppa/Danielshaugen/Mirildsagen står det at man ikke vet hvor Daniel Ebbesen og Kari Olsdatter 'Fagernes-eie' f. ca. 1723 var fra. Vet noen dette, er de fra Brandval, tro? Videre på neste side står familien oppført, men her mangler det noen barn. Bl.a. Olea født 9 apr 1759.Kjenner noen til om det er denne Olea Danielsdatter som gifter seg 5 mar 1786 i Brandval med Hans Pedersen. De var først i Bergemellom av Stengelsrud, men kom så til Kabberud.Vet noen om jeg har funnet riktig Olea - og eventuelt hvor Hans Pedersen kom fra? Takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Brede

I følge mine notater er Danile sønn av Ebbe Danielsen Koppang og Marte Gudmundsdatter.Kari/Karen Olsdatter (1728-1804) er datter av Ole Johansen Soikkainen (1692-1773) og Lisbeth Hansdatter Sagen (1694-1774).Ole Johansen er sønn av Johan Persson Soikainen (ca 1619 Arvika - 1707 Fagernes, Kongsvinger) og hans 2 kone Mali Amundsdatter (1667-1747).Johan Persson Soikkainen er sønn av Per Persson Soikainen f. ca 1575 i Siikajokka, Østerbotten, Finland og Helena Andersdotter Tarvainen f. ca 1585 i Tarvainen, Finland.Helena Andersdotter Torvainen er datter av Anders Persson Tarvainen f. ca 1540 i Tavasteland, Savalax, Finland - død 1618 i Kølsjøen, Hassela, Værmland.Med forbehold om mulige feil.Odd Brede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Sollien

Johan Persson Soikkainen Varaldskogen/Fagernes var ikke sønn av Per Person og Helena Andersdotter. Dette korthuset har rast sammen for en tid tilbake. Det er meget sannsynlig at Johan Person var den som var bruker av en plass i Kronoskogen i Bogen fra 1644-1648. (Finnar i Väst s. 107 og 108. Johans slektsnavn står fast. Det som er skrevet i boka om Varaldskogen av Rudolf Bråten, og det som står i Vinger III. at Johan var av slekta Porkka, det finnes ikke dokumentasjon, og det er heller ikke opgitt kilde til dette i Rudolf Bråtens bok. Vi forholder oss til Carl Axel Gottlunds dagboksnotater når det gjelder slektsnavnet og de navnelister som finnes, og som etterkommere av Johan har undertegnet med Soikkainen som slektsnavn. At det er noen som enda ikke aksepterer dette, må en leve med. Sender deg en mail Guro om det du lurer på. Mvh. Finn S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Guro Reinhart

Tusen takk til Odd Brede og Finn. Guro

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.