Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tor Stallvik

[#40607] Adolf Augustsen Skans

Recommended Posts

Gjest Tor Stallvik

I folketeljinga for Hemnes i 1900 finn vi på Snebakken strandsitjarane Adolf Augustsen og Elisabeth Andreasdotter (f. 1871 i Nesna), med sønene Anders Martin 1895 og Jon Andreas 1899. Sønene vart døpte i Korgen, og her er Adolf oppgjeven med familienamnet Skans. Han er fødd i Sverige rundt 1861. Er det nokon som veit noko om vidare lagnad for denne familien?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lene Hagen

Hei. Er det familien til Adolf Augustsen i Sverige du søker ?Har sett på de to dåpsinnførslene til barna i 1895 og 1899. Der står det at Adolf er født i 1859. Begge barna er ektefødte, så Adolf og Elisabeth var jo da gift.Har du vielsen ? De scannede kirkebøkene dekker ikke viede for Korgen rett før 1895. Du kan jo bestille den fra ditt bibliotek. Med vielsen vil jo farsnavnene fremkomme, og da blir det jo mye lettere å komme videre. Kanskje noen her har mulighet til å gjøre et oppslag på viede litt før første barn i 1895 ?Hilsen Anne Lene

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tor Stallvik

Nei, eg har ikkje funne viingsstad og -dato. Adolf var nok rallar og jernbanearbeidar. Han fekk ei dotter mens han arbeidde i Overhalla i 1889. Spørmålet gjeld kvar det vart av familien etter 1900. Fekk dei fleire barn, kvar vart det av desse og kor budde Adolf og Elisabet på sine gamle dagar. Kan dei ha emigrert? Foreldre og heimstad i Sverige vil og vere av interesse. Helsing Tor S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lene Hagen

Har du forresten spurt på jernbanemuseet på Hamar ? Kan hende de har han i sine oversikter.Kan jo være at noen har noen aktuelle kirkebøker og kan se etter for deg. Overhalle 1889 er jo aktuell i og med at han fikk barn der. Var også det barnet med Elisabeth, eller var det med en annen kvinne.Du kommer kanskje ikke utenom å finne vielsen. Om barnet i 1889 var med Elisabeth, så kan jo vielsen ha skjedd i Overhalla.Sikkert noen som har kirkebøker, men det er ikke sikkert de legger merke til etterlysningen din. Hva med å lage en ny, med link til dette tema, men la det komme klart frem på tittellinjen hvor i landet det er snakk om. Da vil kanskje den rette se det. Kanskje noe som går på : oppslag i kirkebøker Overhalla Nord Trøndelag/Korgen Nordland. Bare et forslag.Har forsøkt å se på svensker som emigrerte og kom til Norge, men det blir så usikkert før vi har noe mer å gå på. Hilsen Anne Lene

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.