Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Berit Frank Pagh

[#40889] Bradbænken og fattighuset?

Recommended Posts

Gjest Berit Frank Pagh

Efter besøg på jeres smukke arkiv samt universitetsbiblioteket er nye spørgsmål dukket op.Bl. a. dette:I en bestalling som Bradbænk-mester, givet til Rasmus Rolfsen i 1782, indskærpes hans forpligtelse til: '...på den reedeligste og nidkieriste maade at paasee det Søe-farende Fattighuuses Beste og Fordeel i alle optænkelige maader....'.Hvilken sammenhæng har der været imellem bradbænken og de søfarendes fattighus?Venlig hilsen, Berit Pagh.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Sjøfarendes fattighus hadde behov for store og sikre årlige inntekter, og i fundasen for denne stiftelsen har man åpnet for inntekter fra Bradbenken for kjølhaling av skip og tjærekoking.Vi har lagt ut teksten til denne fundasen, se lenken nederst på denne siden: LenkeOg på side 146 står det om inntektene fra Bradbenken, som var ganske betydelige, og enkelte år var over 1000 dalere (f. eks. 1740 med 1043-3-9).I tillegg kom det inntekter fra jordegods, grunneleie og kongetienden for Vik prestegjeld i Sogn (etter kongelig bevilling 8. mai 1577), men inntektene fra Bradbenken var den største og viktigste posten i regnskapet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Frank Pagh

Her fik jeg så ovenikøbet instruksen til formanden Gunder Eide, som er endnu mere interessant for mig.Mange tak skal du have!Venlig hilsen, Berit Pagh.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.