Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guri D Brekke

[#40901] Skifteopplysnger

Recommended Posts

Gjest Guri D Brekke

Ser at det er mange opplysn. om skifte. Men er det slik at det bare gjelder for Vestlandet? Jeg er interessert i skifteopplysninger fra trøndelag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skifteopplysninger finnes fra hele landet, men ikke alle steder for en like stor del av befolkningen.Statsarkivet i Bergen har skiftematerialet for Hordaland og Sogn og Fjordane, og vi har fått laget registre til materialet opp til ca. 1850. Disse registrene ligger (stort sett) tilgjengelige for søk i Digitalarkivet, og dette gjør det lett å søke i materialet, og lett for oss å slå opp på henvisningene.Skiftematerialet fra Trøndelag er å finne i Statsarkivet i Trondheim. Materialet fra før rundt 1850 er mikrofilmet. Skifteprotokollene vil kunne bestilles til statsarkivets lesesal, og spørsmål kan rettes til statsarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.