Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thor Bøhmer

[#41043] Storlien i Veldre. Bottolf Gundersen på Gjestvang, Rasmus Gundersen på Storlien

Recommended Posts

Gjest Thor Bøhmer

Jeg har problemer med Rasmus Gundersen f ca 1615? på Storlien og Bottolf Gundersen på Gjestvang f ca 1625?. Jeg ser at Nes bb har problemer med å slå fast Bottolfs slekt. Fra Frøberg og Mælum i Furnes til Veldre er det flere forbindelser, bl a til Løykje (Løken). Storlien er nabogården til Løykje. Kan det ha kommet en Gunder fra Furnes til Storlien? Denne Gunder kan passe inn som far til Bottolf på Storlien. Det kan i alle fall være greit å ha det som en arbeidsmulighet som det er verdt å etterprøve. Da må første forutsetning være å finne farsnavnet til Gunder.Det er også verdt å legge merke til at Rasmus Gundersen på Storlien hadde en sønn Tommes som kom til Knatterud på Nes. Et par generasjoner senere kom kom Ole Rasmusen fra Velt Lien (Lillelien) til søndre Sterud.Her er det sterke forbindelser til Nes.Synspunkter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thor Bøhmer

Denne debatten må sees i sammenheng med 40996.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thor Bøhmer

Feil, skrivefeil under innlegg 1: Denne Gunder kan passe inn som far til Bottolf på Storlien. Skal være : Denne Gunder kan passe inn som far til Bottolf på Gjestvang.Kommentarer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.