Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Astrid Ryen

[#41499] Tyding av et ord (yrkesbetegnelse) i kirkebok

Recommended Posts

Gjest Astrid Ryen

Fra lysingsprotokoll for Bakklandet 1926:LenkeSom nr 2 står oppført Audun Ryen. Hans far Ole Andersen R. Sistnevntes yrke klarer jeg ikke lese. Etter hva jeg vet, var han arbeidsformann ved Aursundreguleringen og senere oppsynsmann ved kraftverket. Jeg kan se det står fmd (formand) som de siste bokstaver i ordet, men hva står foran?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Den er ikke lett å tyde! Mitt forslag er 'tømmerfmd.'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid Ryen

Takk skal dere ha, begge to. Det er sannsynlig dette er riktig. Jeg har vært inne og sett litt på et sammendrag som min far (Audun Ryen) har skrevet av min bestefars av 100-vis av brev. I 1924 var han 'damvokter og opsynsmand for diverse forbyggingsarbeider rundt sjøen', høsten 1926 var han ferd med å bygge seg damvokterbolig. Han var i utgangspunkt tømmermann og hadde oppsyn med bygging av flere kraftverk og dessturen taubaneanlegg ved ulike gruver.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.