Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tore Erland

[#41799] Gammel og ny Rustung slekt

Recommended Posts

Gjest Tore Erland

Er det noen som kjenner til opplysninger / kilder om en eldre norsk 'Rustung' slekt. Kom over et slektstre på nettet som skriver at erkebiskopen Olav Engelbrektson tilhørte den gamle Rustung ætta mens Christoffer ( Kristoffer ) hørte til den yngre Rustung ætta. Er det noe i dette og evenuelt hvilke sammenkopling hadde disse to slektene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Det har vært en del tidligere debatter om Rustung - kanskje du kan finne noe der? Søk etter 'Rustung' i feltet 'Søk i tema/gå til nummer' øverst på sida, så får du opp ei liste.Ellers finner du en drøss med henvisninger til både erkebiskopen og Rustungene i navneregisteret til Norsk Slektshistorisk Tidsskrift (NST) http://genealogi.no/nst_reg/NST_reg_innh.htm. Det beste er nok å starte med noen av de ferskeste artiklene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Jeg har ikke støtt på opplysninger om at erkebiskop Olav Engelbrektsson tilhørte slekten Rustung i Sogn. Våpnene er forøvrig vidt forskjellige. OM OE:s ætt, se Trygve Lysakers artikkel i Det kgl Videnskabers Selskabs skrifter omkring 1963 (Trondheim).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Handeland

Tore Erland :Her nevnes en i Dip.Nor som trolig er en forfar i denne slekten.b.I s.242.Nummer: 306. Dato: 3 April 1347. Sted: Hammer.' Ogmundar rostongs 'Mvh Knut

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.