Gå til innhold
Arkivverket

[#41808] Elev av skolen for abnorme i Bergen 1886


Gjest Olav Gatland
 Del

Recommended Posts

Gjest Olav Gatland

Hei.Jørgen Jørgensen,Prestegaard f.1863 i Årdal døde i Bergen 1886 av tæring.I kirkeboken er et notat.'Elev af skolen for abnorme'.http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe Regner med at dette var en instutisjon e.l.Hvor lå den og hvem oppholdt seg der?Han er også registrert død i Årdal merknaden i kirkeboken er der:Abnorminstituttet i Bergen? Mvh.Olav Gatland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Navn på bosted ved dødsfallet var Uren i Årstad. Dødsfallet var iallfall ført inn i kirkeboka for Årstad St. Jørgen.Fant 4 stk. døde i ca. samme tidsrom med den adressen, og alle var brystsyke eller hadde tæring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Glemte å nevne at i 1900 finner du i Årstad Uren som gnr.1 og gnr.1 bnr.1. Jeg vet ikke om det finnes en bygdebok for Årstad som kan gi deg en forklaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Bergen byleksikon seier følgjande om dette: Eikelund skole, Sandbrekkevegen 27 (på Tveiterås ved Paradis i Fana - no spesialpedagogisk kompetansesenter), spesialskole, grunnlagt av (tannlækjar) Jacob Sæthre (1854-1921) 1882 som Sæthres Institutt for aandsvage Børn på Uren ved Damsgård, og fikk 1887 skolebygning på eiendommen Ekelund som var kjøpt av Tveiterås gård, og hadde plass til 100 elever. ...Jacob Sæthre kjøpte òg Tveiterås gard 1898.Det finst ingen bygdebok for Årstad, som sidan 1915 har vore ein bydel i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Olav Gatland

Hei.Tusen takk til Berit og Bjørn. Fant et avsnitt i Fana Bygdebok som bekrefter det Bjørn har funnet i Bergen Byleksikon. Mvh.Olav Gatland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.