Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Magne Nesvold

[#42463] Kielsberg på Røros. Forbindelse til Lilje-ætten i Jämtland og Finne-ætten?

Recommended Posts

Gjest Magne Nesvold

I sin bok 'Skanke ätten' skriver forfatter Roger de Robelin følgende om Kielsberg-slekten på Røros(s. 484): 'Släkt från Røros i Norge som härstammar frå Lilje-ätten i Berg sn i Jämtland och Finne-ätten.' Det er i samme avsnitt henvist til Torbjørn Pihls artikkel om slekten Kjelsberg i NST Bind 25. I denne artikkelen finner man derimot ingen svar på hvor slekten opprinnelig stammer fra. Slektens 'stamfar' på Røros er Kjeld Pedersen som ifølge Pihl 'Levet 1695 paa Røros.' 'Ellers vites intet om slektens stamfar', skriver Pihl.Per Reidar Christianens stiller i en fotnote i sin artikkel 'De gamle ætterne fra Månstad i Nes i Jemtland' i NST Bind 38 spørsmålstegn ved Kjeldsberg-slekten stammer fra de omtalte ættene. Han avviser ikke at det kan være mulig, men har ikke funnet kilder som peker på det.Spørsmålet blir da om noen har sikre kilder på at Kjelsberg-slekten på Røros stammer fra Lilje-ætten og Finne-ætten? Evt andre opplysninger om hvor slekten stammer fra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tom Madell

Är det någon som hittat något nytt om det här, eller förblir det ett olöst mysterium? Mvh. Tom

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Nermo

Den 'elste' Kield (hos meg) skal ha kommet til Røros fra Berg sokn i Jämtland. Han var f. ca. 1625 og var far til Anders, og muligens også til Peder og Ole. Se Lenke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.