Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjell-Erik Andal

[#43074] Anna Kristiansdatter Torgenrud, f. 1882 på Feiring

Recommended Posts

Gjest Kjell-Erik Andal

Anna Kristiansdatter Torgenrud, f. 1882 på Feiring var tjenestejente på Eidsvold i 1900: Lenke vet noen noe mere om henne, hvem var hennes foreldre? Hvor ble hun av?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Siden du verken vet hvem som er hennes foreldre eller hvor hun ble av, så vet du kanskje noe mer annet av interesse ? Vet du for eksempel om hun hadde forbindelse med Torgenrud i Skedsmo (Eller finnes det Torgenrud på Feiring også) ? Fikk hun barn, ble hun gift med noen etc…? – Alltid greit å vite hva som allerede er sjekket !I 1900 holder hun til på Ulvin, som ligger på Mjøsas øst-side, - rett overfor Feiring, og det er vel ikke utenkelig at hun da ble døpt i Langset. – Så da har vi i alle fall en kandidat:Anna, født 9.januar 1882 (Hjemmedøpt 22.jan, og stadfestet 14.mai) med Christian Larsen og Karen Nielsdatter som foreldre (begge født i 1854). (nr.15 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=2924&idx_id=2924&uid=ny&idx_side=-40>Lenke )Denne Anna er her hjemmehørende på Rønsen (i Langset sokn, like ved Minnesund på Vormas østside), og hennes far har vi antakelig her i FT1865 Lenke (Han ble for øvrig dampskipsmaskinist, og med anløp på landhandleriet på Ulvin, var det antakelig naturlig at han kunne skaffe datteren tjeneste-post her.)Men skulle denne Anna være rett person, så er hun dobbeltført i FT1900, både som tjenestejente på Ulvin, og som datter på ”Hjørnet” Lenke (NB:Fødselår-bergningen i FT1900 er 1 år feil her!).Men så har vi et annet par som like gjerne kan være kandidater til å være hennes foreldre, men de bor i Kristiania. (Nr.66638-66639 her

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Sistnevnte Kristian Larsen Torgenrud inngikk ekteskap i Trefoldighet i Oslo 3.jan.1886 (4 år etter at vår Anna ble født) med Olivia Olsen. Vi ser at den samme (?)Kristian Larsen Torgenrud er givt me ei annen i 19IM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

På slutten av innlegg 2 skriver jeg om et par som kan være foreldre til Anne Kristiansdatter Torgenrud, og gir ei lenke til FT Kristiania 1900. Med ganske stor sikkerhet kan det fastslås at Andrea Hansen Torgenrud IKKE kan være Annas mor, men det er meget stor mulighet for at Christian Larsen Torgenrud er Annas far.Den samme Christian Torgenrud Larsen, inngår ekteskap i Trefoldighet i Kristiania i 1886, og har Otto og David Larsen Torgenrud som forlovere, og Lars Hansen som far [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7203&idx_id=7203&uid=ny&idx_side=-165>Lenke .Christian Torgenrud Larsen har oppgitt ved ekteskapsinngåelsen at han er konfirmert i Feiring i 1873, men jeg er ikke i stand til å finne ham. Han inngår ekteskap nr.1 i 1886, og det vil si at dersom han skal være far til Anna Kristiansdatter Torgenrud, må Anna ha vært født utenfor ekteskap. Og i 1900 er samme Christian gift med ei annen kvinne (Andrea). Her ser vi søsken og foreldre på Torgenrud i 1865 (NB:Men ikke Christian):

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.