Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Ove Wangensteen

[#51090] Emilie Christiansdatter. Datter av Christian Schafer. f. i Tromsø ca 1831. Gåte.

Recommended Posts

Gjest Lars Ove Wangensteen

HeiEmilie gifter seg i Berg med Einar Johan Einarsen i Berg 1855. Hennes far er oppgitt til å være Christian Schafer: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=229&idx_id=229&uid=ny&idx_side=-42>LenkeDer oppgir hun at hun er 24 år, altså født ca 1831I FT 1865 er de bosatt på Midfjord i Berg, og der oppgir hun å være 30 år, altså født ca 1835: LenkeI FT 1875 oppgir hun at hun er født i 1849!!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aud Sandbu

Her er i hvert fall konfirmasjonen hennes. Hun er nr. 40: Lenke Født 3/6-1831 på Grindøen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Ove Wangensteen

Oddrun og AudTusen takk skal dere ha !!!Mvh Lars Ove

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Villy Ovesen

Dette er utvilsomt en noe merkelig sak, kan ikke finne dåpen til Emilie Christiansdatter (Schäfer) I Tromsø. Ved konfirmasjonen i 1849 er det oppgitt at moren var Anne Bersvendsdatter. Bersvend var et heller uvanlig navn i Tromsø-området på den tiden, så jeg tenkte det måtte være mulig å finne ut hvem denne Anne Bersvendsdatter var. Eneste kandidat jeg kunne finne var denne:[url="http://www.rhd.uit.no/kirkebok/kbliste.aspx?kb=d&RR=67642>LenkeHun er altså født i 1789 som uekte datter til Bersvend Olsen fra Tønsvik og Maria Jacobsdatter fra Kaldslett. Bersvend Olsen giftet seg i 1791 med Ingeborg Larsdatter Hagen, og de fikk iallfall 5 barn sammen.Familien finnes her ved FT-1801: LenkeDet er vel ganske sikkert Anne som er 'Foster tøs' på Finnæss (lå like nord for dagens Kvaløysletta): LenkeSå kommer det merkverdige; den eneste Emilie jeg finner døpt i Tromsø i aktuell periode, er Emilie Christine Larsdatter, datter til Annes søster Elen Olava og en Lars Gunnersen, se:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Det er bare en Emilie Christine. Hun er født 3. juni i 1831, hjemmedøpt, og denne er konfirmert i Kirken 11. september samme året. Disse datoene går igjen da Emilie ble konfirmert i 1849, og senere viet i Berg i 1855. Grindøya er ei lita øy ved sørenden av Tromsøya, og var en husmannsplass under Prestegården på Tromsøya. Ved dåpen står følgende: uekte barn, moder pige Elen Olava Bersvendsdatter, fader ungkarl Lars Gundersen Tydsk Matros. Fadderne gir ingen nærmere slektsopplysninger. Ved konfirmasjonen er faderen: Christian Schäfer og moderen (tilføyd litt nølende?) Ane Bersvendsdatter. Da Emilie ble viet, er faderen atter Christian Schäfer. Lars Gundersen kan ha vært matros, men ikke tysk matros! Hvordan har Lars rotet seg bort i dette? Emilie var seg bevisst at hun var Christiansdatter, og at faren var Christian Schäfer. Ved dåpen står det at det var Elen Olavas 1. leiermål, og om ham: 'Hans vides ikke'. Christian hadde nok da forlengst seilt fra Tromsø! Emile ble døpt og konfirmert fra Grindøya. Jeg har ikke oversikt over bosetningen på Grindøya i den perioden. Kan det være så at Emilie ble oppfostret hos sin moster Ane siden det er hun som står som mor/matmor ved konfirmasjonen. Et spørsmål er så hvem Maria Jacobsdatter, mor til Ane Bersvendsdatter, var.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Ove Wangensteen

Odd Villy og Albin:Tusen takk for at dere engasjerte dere i denne saken, og nå ser det ut til at den er oppklart. En tysk sjømann på gjennomreise ser det ut for. Ja ja, det er jo for så vidt ingen sensasjon at sjømenn etterlater seg etterkommere :-)Mvh Lars Ove

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest John Tore Kvernmo

Kan denne Christian Schäfer være den samme som I 1821 oppgis som far til Christiane Margrethe i debatt 77294. Ved dåpen kalles han styrmann Henrich Cristian Schæfer fra BremenLenkeDet er godt gjort om to tyskere ved navn Christian Schæfer frekventerer Tromsøområdet i samme tidsrom. -Riktignok omtales far til Emelie som matros....Emelie er min tippoldemor.John Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.