Gå til innhold
Arkivverket

[#51145] Avfotograferte kilder lagt ut på Internett.


Gjest Kari Thingvold
 Del

Recommended Posts

Gjest Kari Thingvold

Kanskje jeg skal si at luke nr 13 er åpnet: Hedemarken 1705 Tiende – manntall. Jeg har tenkt å legge ut en kilde hver dag i adventstiden.Arild, om du bor i Bergen, kan du kanskje bidra med noe fra Statsarkivet der, så er det kanskje noen andre som tar noe fra Solør. Denne dugnaden handler om å gi og kanskje få. Jo flere som bidrar, jo større er sjansen for å få noe til eget bruk. Det hadde vært fint å få ekstraskattemanntallene 1711, 1743, 1757, 1762-72 og 1789 for hele landet. Disse ligger på Riksarkivet. 'Gud og hvermann' har jo et digitalkamera - så hvorfor ikke bli med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Thorud

Dette har ikke så mye med fotografering og utlegging å gjøre, men vil bare tipse om at tiendelistene for Hedemarken må tas med en klype salt. Jeg har funnet folk i Ringsaker (dvs Redalen) som trolig opptrer i listene 10, og kanskje så mye som 20, år etter sin død. Muligens varierer nøyaktigheten avhengig av prestegjeld, det kan være grunn til å sammenligne med andre kilder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Fint at du nevnte denne svakheten ved kildene. Jeg har hørt/lest det før, men glemt det igjen. Det fine med tiendemanntallene er at de har med husmenn med jord. Det er vanskelig å finne spor etter dem i tiden før kirkebøkene ble ført. Men husmenn uten jord, men med andre inntektskilder, er ikke med her.Fra Opplandske regiment har jeg i dag lagt ut en rulle: 1696 Stange, Vang, Ringsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Takk til Erlend. Lenker er lagt ut.Jeg har lagt ut den første kilden fra Vestfold: Tønsberg og Holmestrand 1710 Manntall over kgl. betjenter og borgere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Theie

Hei332: Nei da, dette er ikke den første fra Vestfold. Det er tidligere lagt ut militærrulle for Brunlanes, Berg og Stavern fra 1697. Fortsett gjerne med flere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Takk for at du sa fra. Nå ligger begge i samme mappe. Den overføldige er fjernet. Listen over kilder begynner å bli lang. Vi må snart over på en annen løsning. Vi nærmer oss 600 kilder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Flott endelig å se litt materiale fra Vestfold :-)Manntallet fra Tønsberg er for øvrig ikke bare over kgl. betjenter og borgere, men over 'Indhvaanere'. Dermed er også håndtverkere, strandsitter, sjøfolk, daglønnere og presteenker med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Fint at du sa fra. Da er det jo en ganske fin kilde. Jeg skrev bare av det som sto på omslaget. Jeg fotograferte en hel pakke, så jeg har ikke sett så nøye på de enkelte kildene. Mesteparten av dette har jeg ikke bruk for selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

KariFor det første er jeg mektig imponert over det arbeidet du & Co gjør. Og selv om jeg personlig ikke har benyttet materialet, så ser jeg at dette er verdifullt for veldig, veldig mange.Men jeg ser nå at dette begynner å bli ganske uoversiktlig, og det er i den forbindelse jeg skriver nå. Jeg vet ikke om du har tenkt-/funnet andre løsninger, men jeg ønsker gjerne å bidra med det lille jeg kan om dette.Jeg har investert i en e-bok-løsning som etter min mening vil egne seg godt for dine behov. Jeg kjøpte en løsning med flere lisenser, og hvis du-/dere vil skal dere få en av disse av meg. Fordelen med denne løsningen er at du kan legge 100-300 bilder inn samtidig, og så ha en forside med innholdsfortegnelse. Bildene må først konverterers til pdf og til det trengs feks Adobe Acrobat 9.0 pro, men den har jeg og jeg kan gjerne trå til med litt hjelp til konverteringen.Men så var det dette med en server og en web-adresse. Jeg har ikke plass på serveren min (da måtte jeg evnt kjøpe mer), men hvorfor ikke lage et spleiselag hvor dere kjøper dette? For meg kostet domenet 4-500 kr, og jeg betaler 129.- i mnd for 4 GB lagringsplass. Du kan få det billigere, men jeg satset på et sted med support og god service.Noen er opptatt av at såpass verdifullt materiale må sikres for framtiden, og det har jeg løst ved at jeg har 'testamentert' alt til NSF hvis noe skulle skje.Jeg tror du-/dere må vurdere dette seriøst da mengden av materiale dere produserer øker noe voldsomt, og kravet til oversiktlighet vil måtte tvinge seg fram.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Jeg tok meg den frihet å laste ned Eidsberg Kommunikantprotokoll 1800-1821, fotografert av Erlend, som en test.Dette er vel 300 sider (veldig stor fil), og dere kan se resultatet her: http://wangensteen.net/diverse/test/index.html Bruk gjerne fullskjerm, bokmerker, zoom osv. Dere kan bare klikke på sidene så zoomer det inn.(Jeg fjerner denne boken i løpet av dagen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erlend Eriksen Mæhlum

Hei. Jeg får ikke lastet boken, men dette er sikkert bedre løsning enn det som er nå. Men det blir uaktuelt fra min side å opprette en hjemmeside og betale for dette. Det holder med jobben og tiden det tar å fotografere og legge til rette. At jeg skal betale for å legge ut kilder som andre skal få se gratis, kommer ikke jeg til å ta meg råd til. Ihvertfall ikke nå på min studentinntekt. Men jeg er jo medlem av DIS, så kanskje jeg legger ut der etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Dagens: Strømsø 1710 manntall over innbyggerne.Takk til Lars Ove for tilbudet. Jeg tror at listene over kilder er mer oversiktlig for de som bruker dem, enn for de som bare tar en titt. Jeg har fått tilbud om å legge ut kildene på NSF's sider, og vi kommer til å diskutere dette nærmere på et litt senere tidspunkt. Tiden min er for knapp nå, og spesielt bare noen dager før jul. Det er bare en fordel å få fram mange forskjellige typer kilder, for å kunne lage en så god struktur som mulig. Det er viktig, for det kommer til å bli veldig mange kilder publisert etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Thingvold

Ja, som betalingstjeneste. Du må være medlem hos DIS for å se kildene. Fortsett gjerne å diskuter det under det temaet som er opprettet for det formål, helst ikke her.Bloggen vår er enkel å bruke og gratis, både for de som legger ut og for brukerne. Ikke fancy og flott, men den duger til formålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Kari (341)Du tenker etter min mening riktig. Kildene bør være åpne for alle og da håper jeg en løsning med NSF blir realitet, ikke DIS sin etter min mening ugjennomtenkte og egoistiske løsning.Stå på!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erlend Eriksen Mæhlum

Jaja, vi får se hva som skjer etterhvert. Jeg hvar lagt ut noen dragonruller fra Trøndelag: Skogn og Værdal Rulle over ungt mannskap i dragon qvarteerer 1688 [url="http://picasaweb.google.no/eemehlum/SkognOgVRdalRulleOverUngtMannskapIDragonQvarteerer1688?feat=directlink>Lenke Sparbu og Inderøy, Rulle over nye og gamle dragonqvarteer 1688 Lenke Trøndelag, nye og gamle dragon qvarteer Nordenfieldsk-ungt mannskap ca 1688

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.