Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#52799] Skifte Ole Olsen Kobbeltveit - Sartor skipreide 1709 - 1716

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Hvem er oppført som arvinger og formyndere i skifte etter Ole Olsen Kobbeltvedt. Går det fram av skifte hvilket slektsforhold arvinger har til avdøde. Nevnes forøvring andre personer som har krav til boet, eventuell jordeiendomer. Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Nordvik

Hallo OddvarSkiftet etter Ole Olsen Kobbeltveit er datert 28. mai 1715 og han var gift med Brita Larsdtr. Han hadde datteren Ane Olsdtr Skage, død, men etterlot seg 2 barn: Synneve gift med Nils Hisøen og Malene Skage, ugift. Den andre datteren var Anne Waage, død, men etterlot seg 3 barn: Peder 12 år, Lars 9 år og Hendrich 7 år. De var umyndige og hjemme hos Tosten Michelsen Waage. Boets midler var 17 speciedaler 8 skilling og gjeld 15 speciedaler 1 skilling. Av de notatene jeg har ser jeg ikke at andre personer er nevnt, heller ikke noe om jordeiendommer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Mange takk Tore for utfyllende svar.Klarer du utifra skiftet å tolke om Tosten Michelsen Waage er far eller er han kun formynder til Peder, Lars og Hendrich.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.