Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kim Unstad

[#53026] Østerdøler til Hamarøy og litt forviklinger

Recommended Posts

Guest Kim Unstad

Karen Rasmusdatter f 1898 og det som må være broren Lars f 1801 bor i 1865 i Skillvassbakk i Hamarøy. Lars lever i 1875 og da er det anført at han kommer fra Lilleelvdal (Alvdal)i Østerdalen. Karen, som er gift med ytterligere en østerdøl, er akkurat nok gammel til å være med i ft 1801:Lenke.En Karen Rasmusdatter på Hilling i Hamarøy blir enke i 1850, etter 27 års ekteskap. Verge for barna er Lars Rasmussen i Skillvassbakk (skifte). Datteren Ingeborg til Karen R Hilling får aenere sønnen Ludvik som blir fostret opp hos Lars Eriksen, som er sønn til Karen R Skillvassbakk.Alderen på de 2 x Karen R kan antas å være omtrent lik. Det er også teoretisk mulig at vi snakker om samme Karen, men da må barna i ekteskapet mellom Erik Simonsen og Karen R Skillvassbakk være kun hans barn. Kan noen hjelpe meg med hvem Karen Rasmusdatter som ble enke i 1850 egentlig var?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kim Unstad

Etter en del grubling og et par omveier fant jeg vielsen av enke Karen Rasmusdatter og enkemann Erik Simonsen 28.12.1857. Dermed er barna som feilaktig oppføres som 'deres barn' i ft 1865 i virkeligheten hans fra et tidligere ekteskap.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.