Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Beate Hanssen

[#56584] Slekten Møller

Recommended Posts

Gjest Beate Hanssen

Hei!Her er en av mine aner:Johannes Ibert Sex: M--------------------------------------------------------------------------------Event(s): Birth: 25 Mar 1809 Place: Christening: 16 Apr 1809 Place: Trondheim, Sor-Trondelag, Norway--------------------------------------------------------------------------------Parents: Father: Johannes MOLLER Mother: Ingeborg MOLLEROg jeg lurer på om en Johan Jacob Johannessen Møller, f. 1798 kan være en bror?Johan Jacob Sex: M--------------------------------------------------------------------------------Event(s): Birth: 04 Jan 1798 Place: Christening: 26 Jan 1798 Place: Trondheim, Sor-Trondelag, Norway--------------------------------------------------------------------------------Parents: Father: Johannes MOLLER Mother: Ingeborg STEENMen jeg ser jo at moren til Johan heter Ingeborg Steen.Og er det noen som vet hvor denne Møller-familien kan stamme fra?MVH Beate

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Helness

Hei. Her Ft1801 for familien. Johan Jacob er altså en bror.Lenke MVh Jan

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Gå på biblioteket og bed dei skaffe deg boka: 'Andreas Christian Møller - Døvstummeinstituttet i Trondhjem og den første tiden i norsk døveundervisning' av Trygve Skjølberg. Utgjeve på Døves Forlag As 1989. ISBN 82-7052-072-1.Der finn du oversyn over denne Møller-slekta attende til tidleg 1600-tal. A.C. Møller var bror til Johannes Ibert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunhild Hanssen

Hei!Nå har vi lånt boka: 'Andreas Christian Møller - Døvstummeinstituttet i Trondhjem og den første tiden i norsk døveundervisning'. Der står det at den første kjente i denne Møller-familien var lærer Bendix Ofersen Møller, f. ca.1635.Her er noen linjer fra boka:I 1671 kjøpte han en gård i Brattørveita i Trondheim. Han drev en privat skole i byen. Fagene på skolen var lesing, skriving og regning. Foreldrene måtte betale for å ha barna på skolen. Derfor fikk ikke de fattige barna skolegang. Bendix hadde god økonomi og ingen gjeld. Han eide både en dansk og en tysk bibel. Han var gift 2 ganger. Med sin første kone, Dorethe, fikk han 3 barn (Kiersten, Peder og Maren). Det andre ekteskapet var barnløst.Så er spørsmål 1: Hva slags mannsnavn er 'Ofersen' fra?Spørsmål 2: Er det noen, mot formodning, som vet 'noe', videre bakover på Møllerslekten, evnt hvor de kom fra (Tyskland, Danmark eller...)? Hvis så, blir vi veldig takknemlige om dere vil dele deres viten med oss.Vi er også interessert i evnt opplysninger om de som 'disse Møllerne' ble gift med.Mvh Gunhild H.!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.