Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guttorm Flygel

[#57472] Amund Hansen - Breivik i Tjeldsund

Recommended Posts

Gjest Guttorm Flygel

Hei.Vet noen hvor/når Amund Hansen fra Breivik i Tjeldsund døde?Dette er hva jeg vet om han: I kirkebok for Lødingen finner man at Amund er født 18.7.1789 og døpt i Hol kirke som sønn av Hans Amundsen og hustru Berit Svendsdatter på Brevig. Dette var deres første barn. I manntallet 8.7.1817 er det ikke nevnt en eneste Amund Hansen i hele Ofoten. Men i forrige års manntall, datert 28.5.1816 finner man en Amund Hansen i Ofoten, på Lille Bjerkevik i Ankenes. Han er oppgitt å være 27 år gl og født på Lasletta. I 1815 sies han å være 26 år og født i Lødingen. I manntallet 14.11.1814 oppgis han å være 20 år og født på Brejvigen. I alle manntallene har han beskrivelsen 'middelmådig'. Og i manntallet 28.5.1814 nevnes han ikke i Ofoten i det hele tatt, heller ikke i 1813. Jeg sjekket det militære manntallet for Lødingen prestegjeld 1823, uten å finne noen Amund Hansen i det hele tatt i hele prestegjeldet. Så han har tydeligvis forlatt også sin hjembygd, i tillegg til Ofoten, senest 1817. Amund Hansen har ikke giftet seg i Ofoten 1817-24, heller ikke i Lødingen 1817-39. Han har derfor neppe giftet seg med Kari Eriksdatter. Og ifølge folketellinga 1801 er det bare én Amund Hansen i hele Ofoten, Trondenes og Lødingen/Tjeldsund, nemlig Amund Hansen fra Breivig i Tjeldsund. Så min konklusjon blir at Amund Hansen, far til Ane Katrine Amundsdatter, er identisk med Amund Hansen fra Breivig, sønn av Hans Amundsen og Berit Svendsdatter! En annen ting som underbygger at Amund Hansen, Breivig, er far til Ane Katrine Amundsdatter, er at Ane Katrines barn Jacob Andreas Jentoft Hansen sannsynligvis har fått navnet Jentoft etter Amund Hansens tippoldemor Berete Margarete Jentoft som var av 'fin' familie.Mvh Guttorm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Steinar Olsen

Heiser du har satt opp Amund Hansen fra Breivik som far til Anne Cathrine Amundsdtr, dette stemmer med det jeg fant ut og.i Saltenskifter finner en 2 andre med samme navn.1. Hans navnebror i 1817 er bare 6 år gammel,2. Amund Hansen i Folda/Kjerringøy på gårdebn Alsos og Fjerlien nevnt på skifter konens skifte 1843 og hans eget skifte 1865 er vel heller ikke aktuell.Har hatt dette parret fra 2001 med samme oppsett som du skiserer.kan du sende meg en mail på steiols 5 alfak start prikk no så kan du få det jeg har av aner tc på Anne C. regner med du forstår mailadressen, som du kanskje har fra før.Steinar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.