Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

[#59806] Opphavet til to kvinner giftet inn på Torsgård i Ringebu

Recommended Posts

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Den yngste av disse, Kari Hansdatter, giftet seg 30/3 1707 med Peder Pedersen Torsgård. Kari døde i 1741, alder ikke oppgitt. Kanskje var hun f. omkr. 1682, dvs. 25 år da hun giftet seg. Jeg har ikke funnet noen holdepunkter blant hennes og Peders barns faddere når det gjelder opphav.Den eldste av kvinnene, Marit Olsdatter, var f. ca. 1630 og døde i 1711. Hun var gift med Peder Ingebretsen Torsgård, og de var foreldre til ovennevnte Peder Pedersen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

I en av kildene som nylig ble lagt ut på Digitalmenningen, 'Kontrabok over inntekter fra ekteskapsbevillinger i fornudte ledd m.m. fra Kristiania Stift 1731-1731' finnes bl.a. Engebret Pedersen Torsgård og Kari Gundersdatter (Søndre) Bjørge, som fikk bevilling 28/4 1736 fordi de var beslektet i 3. ledd.Det vil si at de hadde ett oldeforeldrepar felles.Det betyr også at forbindelsen mellom de to må gå gjennom én av de to kvinnene, Kari Hansdatter eller Marit Olsdatter.Det kan naturligvis finnes andre muligheter, i og med at både foreldre og besteforeldre til Kari Hansdatter er ukjente, men én mulighet kunne dog være at Marit Olsdtr. f. ca. 1630 kanskje var en datter til Ole Nilsen Øvre Bråstad og en Einarsdatter fra Opsal i Ringebu? Jeg vet bare om sønnen Nils der, f. ca. 1629, men de hadde kanskje flere barn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.