Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sol Kerry Johannessen

[#62080] På gården Viddal i Hjørrundfj. kan ikke være rett.

Recommended Posts

Gjest Sol Kerry Johannessen

På Hau-Olagarden var Sjur Steffenson Viddal 1615-1638., han står gm Berte. Sjå nedafor,Berte Viddal blir så gm Lars Hanssen Viddal. Lars Viddal har datteren Klara som blir bortgiftet til Peder Sjursen, sønn av Sjur Viddal, disse har jo vitterlig samme mor, om ikke Peder Sjursen er sønn av Sjurs leiermål må med Dorte Pedersdtr.?? Kan noen svare??Mvh. Sol Kerry Johannessen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Vi snakker altså om Hjørundfjordboka bd 3, s. 407-409.Her er det ikke godt å vite hvilke kilder som ligger til grunn for alle opplysningene, annet enn at det er på det rene at Lars i 1639 overtok både gård og kone (Berte) etter sin forgjenger Sjur (sitatet må være fra lensregnskapet).Men det betyr jo ikke nødvendigvis at Berte var mor til Lars' barn, for hun kan ha falt fra etter kort tid. Det er vel derfor forfatteren har skrevet at Berte trolig var Lars' første kone - underforstått: Hun kan ikke ha vært mor til Klara.På den annen side kan Sjur ha vært gift mange ganger, slik at Peder Sjursson kan være hans sønn i et tidligere ekteskap. Berte synes kun å være dokumentert som Sjurs enke.Videre virker forfatteren også usikker på om Peder Sjursson virkelig var sønn av Sjur Steffensson, jfr flere spørsmålstegn.Det er altså mange måter å få dette til å passe på. Spørsmålet er om slektskapene lar seg sikkert utrede.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.