Jump to content
Arkivverket

[#63057] Sieur /Sjur Olsen Baardshaug og sønn Ole.Rindal.Hvor ble de av?


Guest Dag Søpler

Recommended Posts

Guest Dag Søpler

Finner dem ikke i Surendal(Surnadal)/Rindal i FT 1801.Hvor kan de være?Ole er døpt her: LenkeEr det mulg at det er denne familien som befinner seg på Flauget i Hemne/Vinje på 1780/90-tallet?

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

I bygdeboka for Rindal (BII) s. 209 står det at Sjur Olsson kjøpte Bårdshaug i 1773, og at han selde garden igjen i 1775. Det kan jo vera at familien flytta til Flauget etter at garden vart seld?Har nokon funne ei eventuell kone til Sjur gravlagd enten i Rindal eller Hemne?

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

I 1768 er det ein Sjur Olsson Fiske som giftar seg med ei Ildri Endresdotter Storløkken. Så vidt eg kan sjå er ikkje dette ekteparet nemnd i bygdebøkene for Rindal eller Surnadal. Kring årsskiftet 1768-69 er det ein Sjur Olsson Hermundsli som får ei dotter, Marit. Hermundslia ligg ikkje så langt frå Bårdshaug og det kan vera den seinare Sjur Olsson Bårdshaug som held til på Hermundslia i 1769 (68). Er borna til dei tre søskena, Marit, Berit og Ole kjent? Lurar på om nokon av dei kunne heitte Ildri?.

Link to post
Share on other sites
Guest Dag Søpler

Ole har muligens ei søster som heter Ildri (ihvertfall bor det ei Ildri Sivertsdatter på Øverdalen,Hitra (hvor Oles søster Marit er gift)) Ildri er 21 år i FT 1801.

Link to post
Share on other sites
Guest Aud Kalland Sterten

Øverdahl i Ft1801 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=38&filnamn=f11617&gardpostnr=41&personpostnr=674&merk=674#ovre>Lenke Ildri Sivertsdatter 21 år gammel, er sannsynligvis den samme som jeg finner døpt i Rindal Lenke Sjur Olsen Baardshaug og Sjur Olsen Møchelgaard er trolig samme person, -og kona Ildri Einersdatter finner på Øverdahl hos sin datter. Sjur Olsen og Ildri Einersdatter ble gift 9 januar 1769 Rindal

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Har kome fram til det same som Aud. LenkeTruleg har eg lest feil ved giftemålet til Sjur Olsson Fiske og at rette namnet på brura skal vera Ildri Einarsdotter, ikkje Endresdotter slik eg skreiv i innlegg (3). På Storløkken var det nemleg ein Einar som held til åra 1741 til 1771 då han døydde. Ei av dotrene til Einar Storløkken var gidt med Lars Andersson Fosseide i Rindal og ei Marit Sjursdotter Fosseide som vart konfirmert ca 1785 høver godt som søsterdotter til kona på Fosseide og dermed også syster til Ole Sjursson Flauget. Skal tru om problemet dermed er løyst?

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Ser ein på same sida som lenka i (8) viser til, vil ein sjå ein Siver Olsson Hermundslie som er konfirmert i 1761. Truleg er denne karen identisk med den seinare Siver Olsson Flauget.

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Sjur Olsson Storløkken si dotter, Brit (Berit) vart døypt i 1770 i Rindal sog det høver særs godt med alderen oppgjene i folkettellinga for 1801 LenkeSjå på høgre sida!Alderen ved dødsfallet til Siver Olson skulle tilseia at han var født ca 1743. At han vart konfirmert i 1761 høver då godt. Alderen til Ildri er oppgjeven til 60 år i 1801, noko som skulle tilseia at ho var eit par år eldre enn mannen. Dermed høver det også godt at ho vart konfirmert eit par år tidlegare.

Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Når det gjeld opphavet til Sjur Olsson Flauget, så er han helst ein soneson til den Sjur Olsson Bårdshaug som sat på garden i 1701 og var f. ca 1663. I følgje Hyldbakk hadde denne Sjur ein son Ola f. ca 1700 som høver godt som far til Sjur Flauget.Opphavet til Ildrid Storløkken er truleg noko vissare om ein held seg til kyrkjebøkene kombinert med bygdebøkene til Hyldbakk. Far hennar må helst vera den Einar Olsson Brønstad som sat på Storlykkja frå 1741 til han døydde i 1771. Ildrid hadde i alle fall tre søsken, nemleg Hallvard f. 1725 som tok over garden, Kristi f. 1727 som vart gift med Kristoffer Einarsson Grøset og Brit f. 1730 gift med Anders Larsson Fosseide. Truleg var det atskilleg fleire i denne søskenflokken.Einar Olsson Brønstad var f. i 1688 og i følgje Hyldbakk son til Ola Einarsson Brønstad og kone Kristi Einarsdotter.Ola Einarsson Brønstad var f. ca 1624 og var son til Einar Olsson Brønstad (f. ca 1594) og kone Ildrid Bendiksdotter Tørset Austistua. Denne ætta på Tørset var vidfemnande og søskena til Ildrid fann seg alle gifte blant dei fremste i Surnadalen inkl. Rindalen på den tida.

Link to post
Share on other sites
Guest John Tore Kvernmo

Moro å se at du har lyktes med å finne opphavet til Ole Sivertsen Flauget. Tålmodig arbeid ga til slutt resultater.For andre interesserte er det vel riktig å lenke til tema 61580 LenkeMvh John Tore

Link to post
Share on other sites
Guest Dag Søpler

Ja,han er nok sporet opp (og mere til).Et relativt omflakkende liv på denne slekta (for å si det sånn).Da står det stort sett bare igjen å finne ut hva det var som gjorde at han bosatte seg på Ørlanet (Ole S.) på begynnelsen av 1800-t.Takker så mye for hjelpa

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Guest Dag Søpler

Men når døde Ole?Nå har jeg lett igjennom KB for Hitra fram til 1842,men har ikke funnet han.Nå er jo ikke boka alltid like lettlest,så det er godt mulig jeg har oversett han.Er det noe som kan finne han?

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.