Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Remi Pedersen

[#63143] Bruk av yrkestitler i etternavnfelt problemer mellom Standard 4G og Kyrre

Recommended Posts

Guest Remi Pedersen

Vi i DIS-Kongsberg har registrert en god del dåper mellom 1721 og 1743 fra Kongsberg kirkebok. Vi startet å registrere i Augustus 1 som bruker Standard 4G som sin registreringsstandard. I Standard 4G står der i punkt 3.3: ' I tilfeller hvor yrkestittelen inngår i personens navn - eks. 'Ole Olsen Tambur', bør yrkestittelen registreres i feltet for slektsnavn med ett blankt tegn foran. Man vil da få alle med yrkestittel i navnet sortert og samlet først i alle alfabetiske lister. I tillegg bør yrkestittelen registreres i feltet for yrke.'I Kyrre finner jeg ikke noe nevnt om hvordan slikt skal registeres.Mitt problem er at vi har registrert 3/4 av perioden i Augustus 1, resten blir nå registrert i Augustus 2 som bruker Kyrre som registreringsstandard. Alt som er registert i Augusus 1 vil bli konvertert inn i Augustus 2. Hva skal jeg gjøre med disse yrkestitlene som er registrert i etternavnsfeltet? Skal jeg fjerne dem fra Stilling og stand? Skal jeg fjerne mellomrommet foran vært yrkesnavn i etternavnsfeltet? Hvordan skal jeg registere noe sånt som Jørgen Anderssøn Glasmester eller Hans Muurmester som er navnene på noen av fedrene i dåpslistene?Håper noen kan gi meg noen logiske løsninger.Hilsen Remi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

I slike tilfeller vil jeg nok foreslå at yrkestittelen blir en del av etternavnet og gjentaes under stilling. Jeg ser ikke hensikten med å ha et mellomrom før tittelen sålenge dette registreres for å bli søkbart og da vil blanke tegn enten forvirre eller miste sin funksjon i systemet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Remi Pedersen

Takk skal du ha, Anette.Hilsen Remi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.