Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Erik Thomassen

[#63234] Skrifttyding

Recommended Posts

Gjest Erik Thomassen

Jeg sliter med å tyde hva det står i kirkeboken for Korskirken i Bergen om uekte fødte Christiane som ble døpt 17. april 1795.LenkeMors navn er greit; Anna Monsdatter. Faren heter Christian og er matros (?), men står det noe mer om han...?Kan noen hjelpe med å tyde teksten?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Remi Pedersen

Et forsøk:Christiane fød af Pigen Anna Mons dr. i Sandvigenudenfor Byens Jurisdiction, som angav til Barnefader en Matros nemlig Christian - - - hvis Tilnavn??, skipper og skib??, som bemeldte Barnefader sejler med vedkommende ej vidste at angive. Fadd: Karen Grethe Johanis dr., Elisabeth Johannis dr., Marthe Michels dr., Christopher Jonsen, Søren Olsen Berge. Moderen ligger i Barselsæng i Sandjen hos Johanes Iversen, boende i Nærheden af Mad. Harnev?? eller Elgen??. Lejermaalet er d. 17de ....?? anmældt Hr. Foged ??Noe gjenstår, men.....Hilsen Remi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else B. Rustad

Utfylling:...boende i Nærheden af Mad. Hamer eller Elven. Lejermaalet er d. 17d april anmeldt Hr. Foged Unmark.Jeg tror 'Sand.gen' er forkortelse for Sandvigen ('i Sand.gen hos Johanes Iversen')men er ikke sikker.Ellers leser jeg teksten slik som Remi.Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.